Haberler

Burası Rize: Anahtarı Olmayan Köprüden Geçemez

Güncelleme:

Rize'de kırmızı renkli alabalıklara ve şimşir ağaçlarına zarar verilmesi üzerine harekete geeçn köylüler, Fırtına Deresi üzerindeki köprüye kilitli kapı yaptırdı.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Meydan Köyü sakinleri, yaylaya gitmek için Fırtına Deresi üzerine yaptırdıkları yaya köprüsünden geçen bazı kişilerin kırmızı renkli alabalıklara ve şimşir ağaçlarına zarar verdiğini görünce, ilginç bir tedbir aldı. Köprü üzerine kilitli bir kapı yaptıran köylüler, anahtarı olmayan yabancıların köprüden geçmesini ve alabalıklar ile şimşir ağaçlarına zarar vermesini önledi.

KÖYLÜLERDEN İLGİNÇ ÇÖZÜM

Çamlıhemşin İlçesine 16 kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Meydan Köyü sakinlerinin yaz aylarında göç ettikleri Sicoğ yaylasına giden patika yol, Fırtına Deresi üzerine yaptırdıkları 20 metre uzunluğundaki yaya köprüsü ile ana yola bağlandı. Ancak köprünün yapımı sonrasında karşı kıyıdaki ırmakta yaşayan kırmızı benekli alabalıkların kaçak olarak avlandığını ve şimşir ağaçlarının kesildiğini fark eden köylüler, soruna ilginç bir çözüm buldu.

BALIKLAR VE AĞAÇLAR KURTULDU

Köprünün ortasına kilitli bir demir kapı yaptırıldı, anahtarları da çoğaltılarak köylülere dağıtıldı. Köprüden karşıya geçmek isteyenler anahtarla kapıyı açıp geçiyor, sonra yine kilitliyor. Bu uygulama ile yabancıların köprüden geçmesi engellendi, kırmızı benekli alabalıklar ve şimşir ağaçları kurtarıldı.

KAPI İŞE YARADI

Meydan Köyü Muhtarı Hayri Arabacı, köprüye kapı yapılması sonrasında artık balıkların avlanmadığını ve şimşir ağaçlarına zarar verilmediğini belirterek, "Kapı işe yaradı. Kırmızı benekli alabalıkları ve şimşir ağaçlarını kurtardık" dedi.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıhemşin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

leyla:

bir anahtarda ülkeme gerek chp liler giremez diye

11
11
yanıtYanıtla
ADANASIZ:

HABERE BASLIK ATANLAR NE İÇİYOR ADAMLARIN NİYETİNE BAK YAPILAN HABERE BAK

9
0
yanıtYanıtla
karadeniz işi:

kapıya konan kilitte fıkralık olmuş tek taraflı koymuşlar yani çıkan kitlemeden gidiyor gelene kadar kapı yine açık :D

2
6
yanıtYanıtla
SENİ e:

YAY. DOĞAYI KORUMAK İNSANLARI SEVMEK KADAR GÜZEL .

6
0
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61mobilWeb@haberler.com:

o fıkralık dediğiniz insanlar yönetiyor sizi yıllardır ayrıca ne alaka başlıkla adamların yaptığı,neyse zorunuza gidiyor sanırım küçük şehrin büyük insanlarına selam olsun...

5
0
yanıtYanıtla
Mobil-IOS:

AKILLI VE MANTIKLI.

2
2
yanıtYanıtla
LimonMobil-ANDROID:

Özel mülk vs ne tantanası yapıyorsun,ellerine sağlık de geç cacık..

4
0
yanıtYanıtla
2 tane oyum var:

kime atacagima daha karar vermedim, , , dagdaki ac ayilara atsam, , acaba yerlermi, , , , ? bir denemekte fayda var, , ayilara atayim bari, ,

0
2
yanıtYanıtla
Yurdum İnsanı:

yakında akp''ye kaydı olmayan rize''ye konya''ya kayseri''ye fln da giremeyecek , yakın gelecek

0
2
yanıtYanıtla
saitMobil-ANDROID:

her yer turkiye

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title