Haberler

Burak Yılmaz, Galatasaray'dan Ayrılmayı Düşünüyor

Güncelleme:

Sivasspor maçında yedek soyunan ve Hamza Hamzaoğlu ile gizli savaş içerisinde olan Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmayı kafasına koydu.

Geçen sezonu şampiyon bitirmesine rağmen lige en huzursuz ve dağınık başlayan kulüp Galatasaray oldu. Dursun Özbek yönetiminin, sarı-kırmızılı taraftarların istediği transferi yapamaması ve Melo'nun aylar süren krizin ardından şimdi de Burak Yılmaz'a West Ham'ın talip olması kulüpteki belirsizliklere bir yenisini daha ekledi.

BURAK'IN YEDEK SOYUNMASI OLAY OLDU

Galatasaray Yönetimi yaptığı açıklamada Burak Yılmaz'ı satmayacağını söylese de, bu ateş hemen sönecek gibi değil. Galatasaray'ın lige Sivas'ta puan kaybıyla başlaması ve Hamza Hamzaoğlu'nun Burak Yılmaz'ı yedek bırakması transfer dedikodularını ateşleyen bir etken oldu.

"AYRILMAYACAĞIM" DEMİŞTİ

Burak Yılmaz'ın da medyaya yaptığı açıklamada, "Galatasaray'dan ayrılmayacağım ve gollerine devam edeceğim" şeklinde konuşması golcü futbolcunun ne kadar içtenlikle söylediği de tartışılır bir durum oldu.

HAMZAOĞLU İLE GİZLİ SAVAŞ

İki tarafın da mutlu göründüğü bu beraberlikte aslında Burak Yılmaz fazlasıyla sıkıntılı günler yaşıyor. Bu sezon başı İnter ile oynanan hazırlık maçı ve Süper Kupa Finali'nde Bursaspor maçında 60'lı dakikalarda oyundan alınan Burak Yılmaz'ın teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun bu tutumundan fazlasıyla rahatsız olduğu öğrenildi. Burak Yılmaz ile Hamza Hamzaoğlu arasında geçen yıldan beri dönem dönem soğukluklar yaşandığı da sızan bilgiler arasında. Galatasaray'ın geçen sezon Konya'da 5-0 kazandığı maç öncesinde Hamza Hamzaoğlu'nun Burak Yılmaz'ı yedek bırakmayı planlaması nedeniyle yaşanan gerginliği Ali Dürüst araya girerek yumuşattı. ve o maçta oyuna ilk onbirde başlayan Burak Yılmaz 2 gol atmayı başarmıştı.

TARAFTARLA YILDIZI BİR TÜRLÜ BARIŞMADI

Türk Futbolu'nun son dönemde en önemli golcüsü olarak görülen, adeta Milli Takım'da bile alternatifi bulunmayan Burak Yılmaz, Galatasaray'da çok önemli istatistiklere imza atmasına karşın Sarı Kırmızılı taraftarlarla arasındaki buzları eritemedi. Galatasaray'da 3 yılı geride bırakan Burak Yılmaz 2 şampiyonluk yaşarken, ilk sezonunda 30 maçta 24 gol ile ligin de kralı olup, 8 de assist yapmayı başarmıştı. Golcü oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde 9 maçta 8 gol atarak ilk kez bir Türk oyuncu olarak bir sezonda Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan oyuncu unvanını da elde etti. İkinci sezonda Terim - Mancini değişikliği bütün takımı etkilerken, Burak Yılmaz o sezon 32 maçta 16 gol, 8 asist yaptı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gol atmaya muaffak olamadı.

22 GOL ATTI

Geride kalan sezonda ise sarı kırmızılı takım 4. yıldızı takan ilk kulüp olurken, Burak Yılmaz 28 maçta forma giyerek 16 gol atıp, 4 de asist yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde 2 gol 1 asist, Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta 4 gol 1 asist yaparak çifte kupa zaferinde önemli katkılar yaptı.

AYRILMAYI CİDDİ CİDDİ DÜŞÜNÜYOR

Galatasaray'a Trabzonspor'dan 5 milyon euro gibi transfer borsasına göre ucuz bir rakamla transfer olan Burak Yılmaz maliyetinin ve kazandıklarının karşılığını fazlasıyla verdi. Ancak 2013-14 sezonunda dönem dönem Selçuk İnan ile birlikte Türk Telekom Arena'da yuhalanan isim oldu. Buna ilave Sosyal Medya'da sarı kırmızılı taraftarlardan çoğunlukla olumsuz tepkiler aldı. Taraftar sitelerin yaptırdığı anketlerde Burak Yılmaz'ın satılmasını isteyen taraftarların çoğunlukta olduğu görüldü. Her sezon transfer krizi yaşatan ve takım içinde birçok olaya neden olan Felipe Melo'nun yarısı kadar sevilmedi. Bu yaşananlar sonrasında Burak Yılmaz Galatasaray'da kendisine hak ettiği değerin verilmediğini düşünmeye başladı. Bugün bu hissettiklerini açıkça dile getiremese de, golcü oyuncu Galatasaray'dan ayrılmayı ciddi ciddi düşünmeye başladı.

1 HAFTA İÇİNDE NETLEŞECEK

West Ham Kulübü'nün çok kısa bir süre içerisinde Burak Yılmaz için Galatasaray'a resmi teklifte bulunması beklenirken, Galatasaray ve Burak Yılmaz'ın bu teklife karşı nasıl bir politika izleyeceği de önümüzdeki hafta kesinlik kazanacak.

Bu arada Sivasspor maçında omzundan sakatlanan Burak Yılmaz, Real Madrid ile oynanacak hazırlık maçı için Madrid'e götürülmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hamza Hamzaoğlu Burak Yılmaz Galatasaray Sivasspor Spor Haberler

500

Yorumlar (60)

ANLAYANA:

AHMET ÇAKAR DİYOR Kİ '' LİGDE İLK HARAM PUANI GALATASARAY ALDI'' DİYOR

11
11
yanıtYanıtla
Ceyhanlı:

Hemen gönderin üstüne para verin

16
5
yanıtYanıtla
bu haber kasıtlı.:

İbra ibra deyip duruyorsunuz taraftara büyük beklentiye sokoyorsunuz olmayınca yönetim istifa. şimdide burakı mı göndermeye çalışıyorsunuz biz burağı seviyoruz arkadaş.

5
16
yanıtYanıtla
urfali memo:

burak giderse gs biter. türkiyenin en golcü futbolcusu

2
17
yanıtYanıtla
mert:

defolsun gitsin oynayacak cocukmu yok

12
6
yanıtYanıtla
var mı?:

var mı ? çizgiden atamayan umutumu oynatacaksın.

yanıt4
yanıt6
kim alır bu malları:

Kimse bu malı almaz ancak bonservizsiz alırlar. Melo gibi.

6
12
yanıtYanıtla
ŞİRİNCELİ:

MELO VE BURAKIN İŞİ BİTTİ DAHA VERİM ALAMAZSINIZ BIRAKIN GİTSİNLER.

16
2
yanıtYanıtla
GÜLE GÜLE:

GÜLE GÜLEEEE.

15
3
yanıtYanıtla
mert:

Gs nin bittigi an burak giderse

6
11
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title