Haberler

Burak Yılmaz: Beşiktaş Şampiyon Olsun

Güncelleme:

Galatasaray'dan Çin'in Beijing Guoan takımına transfer olan Burak Yılmaz, Derin Futbol programına konuştu.

Burak Yılmaz ilk olarak, ''Sakatlığım gereğinden fazla sürmedi. Şartlar biraz farklı durumda. Benim fizyoterapistim var. Allah yardım etti. İkinci devre girdim. İyi başladık Allah'a şükür. Zorlukları aştım dersem yalan söylemiş olurum. Burada insanlar bana değer veriyorlar. Gözlerimin içine bakıyorlar. Türkiye'den daha çok tanıyorlar beni. Mübalağa yaptım ama yani çok çok iyi tanıyorlar. Galatasaray taraftarları var burada. Türkiye'deki muameleyi görüyorsun. Tanınma olarak. Sağolsun burada seviyorlar'' dedi.

"BURASI ÇOK LÜKS"

Çin'deki yaşamı hakkında Burak Yılmaz, ''Zaman olayı çok zor tabi. Şu anda 5 saat ileride. Uyku çok önemli sakatlıkta. O beni çok yordu. Yemek olarak Türkiye'den getiriyoruz. Burada da yiyorum. Burası çok lüks bir yer. Her şeye alışmak zorundayız'' diye konuştu.

"GİTMEYİ KAFAYA KOYMUŞTUM"

Transferi hakkında Yılmaz, ''Takım iyi başlamamıştı. Ben de 2 ay yoktum. Hocanın da insanlığına inandığım için geldim. İyi başladım inşallah devamı gelir. Benim için problem yok. Kafaya koydum mu yaparım. Ama Çin olurdu ama İngiltere ama İtalya. Ben kafa olarak gitmeye hazırlamıştım kendimi. Oralardan da ciddi teklifler aldım. Ben tercihimi buradan yana kullandım'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI SÖZLERİ

Milli takım hakkında konuşan Burak, ''Benim burada tabiki de kimseye kanıtlayacak bir şeyim yok. Burası da yeni bir macera. Performansımın üzerine çıkmam gerekiyor. İnşallah Milli takıma da yansır. Direkt finallere gidiyoruz. Ben de inşallah Avrupa şampiyonasında takımıma elimden geldiğince yardımcı olacağım. Fatih hoca ile görüşüyorum. Bana çok yardımcı oldu. Hiç zorlama dedi bana. Önce senin sağlığın dedi. Böyle olunca kendimi daha çok tedaviye verdim. Her şey iyi'' diye konuştu.

Attığı gol konusunda Burak, ''İlk attığım golden sonra Selçuk aradı. Arda ve Emre abi aradı. Bunlar dostum diyebileceğim insanlar. Allah razı olsun'' dedi.

"FUTBOL OLARAK BİZİM GERİMİZDELER''

Çin'de futbolu değerlendiren Burak, ''Futbol olarak bizim gerimizde gözüküyorlar. Burada üst düzey oyuncular var. Stadlar, taraftarlar konusunda ise enteresan şekilde bizden öndeler. Futbol olarak gerideler'' ifadelerini kullandı.

"ÇİN'E GELİRLERSE ÇOK SEVİNİRİM"

Selçuk'u Çin'e götürecek misin? sorusuna Burak, ''Türkiye'den Çin'e futbol oynamaya gelmek kolay bir karar değil. Herkes benim gibi kararlı olmayabilir. Selçuk'u isterim. Çin'e gelip futbol oynamak çok kolay değil Gelirlerse çok sevinirim, çok mutlu olurum'' diye cevap verdi.

"ŞENOL HOCA İÇİN BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLSUN''

Türkiye'deki şampiyonluk yarışı hakkında Burak Yılmaz, ''Gözle görülür Beşiktaş'ın avantajlı olduğu. Şampiyonluğa çok yakınlar. Şenol hocamdan dolayı Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istiyorum. Şenol hocam hep içimde ukte kalmıştır. Benim için özel insandır. Şu an şampiyonluğa çok yakın. Allah inşallah o kupayı ona kaldırmak nasip eder'' yorumunu yaptı.

''CANER'E HELAL OLSUN"

Caner'in yaşadıkları hakkında da konuşan Burak, ''Caner'i aradım. Konuştuklarımızı anlatmam mümkün değil. Ama Caner'e helal olsun. Çok karakterli bir insan. Zor dönemlerden geçti. Bu şekilde üst düzey futbol oynamaya devam etti. Bu kadar zor bir dönemden geçip(özel hayatında) bu kadar üst düzey futbol oynamaya devam etmek bir insanın ne kadar karakterliği gösterir. Caner'in yerinde başkası olsa çoktan kaybolup giderdi. Hepimiz hata yaptık. Büyük oyuncuların hepsi hata yapmıştır. Caner'in yanında olmak lazım. Yardımcı olmak lazım. Bunlar gelip geçer. Caner özür diledi. Pişmanlığını da dile getirdi. İnşallah onun için hayırlısı olur. Caner zaten çok iyi futtbolcu'' dedi.

"DÖNMEYİ HİÇ AKLIMA GETİRMEDİM''

Geri dönme konusunda ise Burak, ''Dönmeyi hiç aklıma getirmedim. Burası çok zor bir yer. Ben kendimi burada iyi hissediyorum. Dönecek olursam Galatasaray'a gelmek isterim. Orası benim yuvam. Yaşadığım başarılar, kupalar... Bu transfer çok farklı bir transfer oldu. Ekstra bir transfer oldu. Artık beni eh dedirten bir transfer oldu. Üzülürsün, ağlarsın problem değil. Unuturuz biz. Hayatım boyunca kimseye küs kalamadım. Galatasaray'ın her maçını takip etmeye çalışıyorum.

"MUSTAFA HOCA BENDE ÇOK İZ BIRAKTI''

Son sözlerini Galatasaray'a ayıran Burak Yılmaz, ''Hoca değişikliği en çok futbolcuyu etkiler. Çünkü her şey değişir. Birisi ofansif, birisi defansi oynatır. Birisi 9'da kaldırır. Birisi akşam antreman yapar. Futbolcunun doğasını değiştirir. Riekerink'i tanımıyorum. İlla ki bir kariyeri vardır. Galatasaray'ın başına gelmek kolay değil. Çin'de hiç duymadım. Hollandalı galiba. Sneijder tanıyordur. Hamza hoca takımı iyi tanıyan hocaydı. Takımı kendisi kurmuş bir hocaydı. İlla ki bir şeyler iyi gidebilridi. Benim kendisiyle hiçbir sorunum olmadı. Kendisi çok düzgün insandı. Ben Mustafa hocayı da çok seviyorum. Ben de çok iz bırakan bir insan oldu. Başarı ona çok yakışırdı. Kendisiyle daha fazla çalışamadığım için üzgünüm. Hem Hamza hocanın, hem de Mustafa hocanın yeri başkadır. Ben her zaman Türk hocadan yanayım. Türkiye'de önemli başarıların hepsi Türk hocalarla gelmiştir'' diyerek sözlerini noktaladı.

(Beyaz TV)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Beijing Guoan Burak Yılmaz Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title