Haberler

"Burada Tuzluk Değil Hakimim"

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında dava açılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri ilk kez hakim karşısına çıktı.

"BURADA TUZLUK DEĞİL HAKİMİM"

* Mahkeme başkanından izin almadan araya girdiği için kendini eleştiren avukata üye hakim Karababa işte bu sözlerle tepki gösterdi.

* ÇYDD DAVASI (2)

Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında dava açılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri ilk kez hakim karşısına çıktı.

7 TUTUKSUZ SANIK KATILDI-

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşe Yüksel, Emekli Albay Aydın Ortabaşı, Avukat Mustafa Namık Kemal Boya, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halime Filiz Meriçli, Hamdi Gökhan Ecevit, Kimya mühendisi Ömer Sadun Okyaltırık ve Avukat Fatma Nur Gerçel katıldı.

SANIK YAŞER, KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ÇEV eski Başkanı Gülseven Yaşeri ise avukatı Hüseyin Buzoğlu ve Hasan Gürbüz temsil etti.

BARO BAŞKANI KOCASAKAL GÖZLEMCİ OLARAK ADLİYEDE

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar ve İstanbul Baro Başkanı Avukat Ümit Kocasakalın da aralarında olduğu bir grup avukat da duruşmayı gözlemci olarak izledi.

Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, Türkiye Barolar Birliğinin duruşmadan önce yazılı olarak gözlemci sıfatıyla katılma talebinde bulunduğunu belirtti. Bu nedenle Türkiye Barolar Birliğinin duruşmada gözlemci olarak hazır bulunduğunu okuyan Mahkeme Başkanı, İstanbul Barosunun gözlemci olduğuna ilişkin bir beyanda bulunmadı. Buna itiraz eden Baro Başkanı Ümit Kocasakal söz isteyince Mahkeme Başkanı, taraf olmadığı gerekçesiyle söz hakkı vermedi.

BARO BAŞKANI İLE ÜYE HAKİM KARABABA TARTIŞMASI

Mahkeme Başkanının resmi yazıyla başvurulması gerektiğini hatırlatması üzerine salondan itirazlar geldi. Mahkeme Başkanının Böyle yaparsanız duruşmayı kapatacağım" diye uyarmasının ardından üye hakim Mehmet Karababa, İstanbul Barosunun gözlemci olarak salonda olduğunu ve seyircilerin bulunduğu bölümde duruşmayı izleyeceğini bildirdi. Ancak izleyiciler arasından bir kişi Seyirci ne? Burada maç mı izleniyor?" diye itiraz etti. Karababa ise, Seyirci, izleyici ne fark eder? Burada kasıt yok. Kelimelere takılmayın" dedi. Daha sonra avukatların talepleri alındı.

KARABABA: BURADA TUZLUK DEĞİL, HAKİMİM"

Duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraçın, Avukat Hüseyin Buzoğlunun mahkemenin dosyadan el çekmesi" talebine ilişkin mütalaa vermemesi üzerine Avukat Buzoğlu mahkemenin dosyadan el çekmesi talebini yineledi. Bu sırada araya giren Üye Hakim Mehmet Karababa, Talebinizi açıkça ifade eder misiniz? Reddi heyet talebinde mi bulunuyorsunuz?" diye sordu. Buzoğlu ise, hakim Karababanın, mahkeme başkanından izin almadan araya girmesini eleştirince Hakim Karababa, Ben burada tuzluk değil, hakimim. Tabi ki konuşurum" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Avukat Buzoğlu, Bir ret talebim yok. Dosyadan el çekmenizi istiyorum. Sayın Karababanın tuzluk deyiminden başka ret nedeni yok" dedi.

BAŞKAN: BAŞKANA BASKI YAPIYORLAR DİYE YORUMLAMAYINö

Mahkeme, taleplere ilişkin kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi. Aranın ardından talepleri reddedildiğini açıklayan Mahkeme Başkanı, Öncelikle bir şey açıklamak istiyorum. Duruşma büyük olduğu için ve her şeye yetişemeyeceğimden üye hakimlerden bana yardımcı olmasını istedim. Benim gözden kaçırdıklarını bana hatırlatmalarını istedim. Üye hakimlerinin sözlerini başkana baskı yapıyorlar diye yorumlamayın. Kaldı ki hakimlerin de soru sorma

, söz alma hakları da vardır." dedi.

TRT SPİKERLERİ GELDİ ANCAK İDDİANAMEYİ SAVCI OKUYACAK

Öte yandan duruşmada iddianamenin okunması için mahkeme tarafından 2 spiker istenildiği öğrenildi. TRT spikerleri tarafından okunması beklenen iddianamenin, avukatların özet okunsun talebi üzerine, duruşma savcısı tarafından özetlenerek okunmasına karar verildi.

İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title