Haberler

Bünyamin K.'nın Sergisine Alkol İptali

Güncelleme:

Bünyamin Küçükkürtül adıyla tanınan sanatçının sulu boya resim sergisi, açılışta "alkollü içecek ikramı istemediği" gerekçesiyle, galeri tarafından iptal edildi.

"Bünyamin K." (Bünyamin Küçükkürtül) adıyla tanınan sanatçının sulu boya resim sergisi, açılışta "alkollü içecek ikramı istemediği" gerekçesiyle, galeri tarafından iptal edildi.

"BANA TEKLİFİ GALERİ YAPTI"

Sanatçı, bir buçuk yıllık çalışmalarının yer alacağı 16. kişisel sergisi için teklifin galeriden geldiğini aktararak, "Sergi kararını öyle verdim, teklif önce onlardan geldi. Görüşme yaptım, bu görüşmede galeri yöneticisiyle değil de, koordinatör kişilerle görüştüm ve sözleşmede geçebilecek olan her şeyi o kişilerle konuştuk" dedi.

"BEN İSTEMEDİĞİMİ SÖYLEDİM"

Ressam Bünyamin K., sözleşme öncesinde kokteylden bahsedildiğine vurgu yaparak, şu bilgileri verdi:

"Alkollü içecek ikram edileceği söylendi. Bu bizim ilk görüşmemizde de gündeme gelmişti. Ben istemediğimi söylemiştim. O zaman 'bunu halledebiliriz, bunun sorun olacağını sanmıyoruz' dediler."

Serginin ilan tasarımlarının hazırlandığını, galerinin twitter hesabı ile internet sitesinde ilanın yayınlandığını kaydeden Bünyamin K., "Sergi tarihini geniş bir şekilde yayınladılar. Sergi 8 Aralık'ta açılacaktı" diye konuştu.

"İLK GÖRÜŞMEDE BANA..."

Bünyamin K., sergiyle ilgili ikinci görüşmeyi sözleşmeyi imzalamak üzere galeri sahibi Ali Şahinler ile yaptığına işaret ederek, görüşmede yaşananları şu cümlelerle aktardı:

"Fakat galeri yöneticisi (Ali Şahinler) ile görüştüğümüzde bundan ödün vermeyeceklerini söylediler. Önceden beri sürekli bu şekilde yapıyorlarmış. Alkollü içecek ikram ediyorlarmış. 'Kabul ediyorsanız böyle' dediler. Fakat, ben "bunun için daha önce görüştük, ilk görüştüğümüzde bunun sorun olmayacağını söylediler bize' dedim. 'O zaman yanlış bilgi verilmiş size' dediler. İptal demediler. 'Kabul ederseniz böyle, etmezseniz iptal olacak' dediler."

SERGİ İPTAL OLDU

Görüşmede, "Bu şekilde, sergiyi açamam ben" dediğinin altını çizen ressam Bünyamin K, "Sizin de davet edeceğiniz kişiler var. Fakat benim davet edeceğim kişiler için bu makul bir şey değil, dedim. Bunun üzerine biraz konuştuk. Mesela şunu sordu, 'Siz AKP'li misiniz? Burayı AKP'lilerle mi dolduracaksınız?' Böyle konuşmalar oldu" dedi.

Daha önce de bazı galerilerde benzer durumlarla karşılaştığına değinen Bünyamin K., "Alkollü içecek olması gerektiğini söylüyorlardı ve ben bunu istemediğimi söylediğimde, bir uzlaşma oluyordu. Benim sergilerimin açılışında alkol ikram edilmedi. Fakat bu kez öyle olmadı. Bu kez 'ya bu alkol ikram edilecek, ya bu sergi iptal edilecek' şeklinde oldu" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (1)

sanatmi zenaatmi?:

Sanat ve sanatcilik degeri olmayan bir durum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title