Haberler

Bunu 'Ensar Şehir' Şanlıurfa yapmalıydı

Güncelleme:

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyelileri 'Ana gibi' kucakladıklarına vurgu yapan Kilis Belediyesi, bu fedakarlığı çektikleri reklam filmi ile taçlandırdı. Ensar Şehir ünvanına sahip Şanlıurfa ise bu konuda geri planda kaldı.

Suriye'de 5 yıldır devam eden iç savaşta yüz binlerce kişi hayatını kaybederken mülteci yada sığınmacı olan Suriyeli sayısı milyonları aştı. Bombaların hedefinden kaçan Suriyelilerin ilk durağı ise Lübnan ve Irak'ın yanı sıra Türkiye oldu.
İlk günden bu yana sınır hattında Suriyelilere kucak açan Türkiye'de şuan milyonlarca sığınmacı hayat mücadelesi veriyor. Sınır kenti olması sebebiyle en çok sığınmacı ise Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Mardin'de yaşıyor. En çok sığınmacı ağırlayan ve misafirperverliği ile 'Ensar Şehir' olarak anılan Şanlıurfa'da 500 bin civarında yerleşik sığınmacı bulunuyor.

URFA, KOBANİ'DEN SONRA BÜYÜK TAKDİR TOPLAMIŞTI
Şanlıurfa'da, belediyeler gerek gıda gerek giyim yardımında bulunurken, vatandaşlar da bazen evlerini bazen sofralarını açarak sığınmacılara savaşın çirkin yüzünü unutturmaya çalışıyor. Söz konusu fedakarlık diğer iller için de geçerli olsa da özellikle Kobani savaşı sırasında gösterdikleri misafirperverlik için takdire şayan Şanlıurfa, bunun tanıtımı konusunda geri planda kaldı.

KÜÇÜK BİR KIZIN ANNESİNDEN KOPUŞUNU ANLATIYOR
Şanlıurfa'dan önce Nobel Barış Ödülüne aday olan Kilis adım attı ve Suriyeliler için reklam filmi çekti. Kilis Belediyesi yaklaşık 2 dakikalık çektiği ve 'Umudun ve barışın ana şehri Kilis' sloganını kullandığı reklam filmi ile Suriyelileri nasıl bağırlarına bastıklarını gösterdi. Halep'te yaşayan küçük bir kız çocuğunun günlük hayatına devam edişiyle başlayan ve annesine seslenişiyle devam eden filmde savaş ve yok olan hayatlar ele alındı. Yıkılan evler arasında annesine seslenen ve Türkiye'ye sığınan kız çocuğunun Kilis'te yeni bir hayata başlarken yoldan geçen bir kadını annesi sanıp seslenmesi ise tüyleri diken diken etti.
Kilis'in sığınmacıları bir anne gibi sahiplendiği vurgusu yapılan video 'Kilis nüfusundan daha fazla Suriyeliyi bir anne şefkati ile bağrına bastı. Hükümet ve yerel yönetimler, ani nüfus artışı karşısında altyapı hizmetleri ve sosyal politikalar konusunda üstün bir başarı gösterdi. Kilisliler ve misafirleri bugün birlikte barış içinde yaşıyor ve dünyanın geri kalanına örnek oluyor' ifadeleri ile son buluyor.
Kilis'in bu adımı ile zaman zaman Suriyeli gerginliğinin de yaşandığı Şanlıurfa'da da hem fedakarlık hem yapılan hizmet hem de barış ve kardeşlik vurgusu yapılan bir video hazırlanması gerekliliği gün yüzüne çıktı.
Bu video Nobel Barış Ödülüne Aday Kilis'e ödül kazandırabilir.Kaynak: Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title