Haberler

Bunlar da 'Sığır' Güzeli

Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, sığır güzellik yarışmasıyla başladı.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, sığır güzellik yarışmasıyla başladı. Podyuma çıkan buzağı, düve ve tosunlar, güzellik konusunda birbirleriyle yarıştı.

Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, sığır güzellik yarışmasıyla başladı. İlçe merkezinde yapılan yarışmada, besiciler en güzel hayvanlarını görücüye çıkardı. Çınarlık Parkı'nda yapılan yarışmada 20 buzağı, 14 tosun ve 18 düve 3 kategoride mücadele etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ve diğer jüri üyeleri hayvanları tek tek kontrol etti. Görünüş, güzellik, bakım ve sağlık hususlarının değerlendirildiği yarışmada, buzağı kategorisinde birinciliği Yusuf Batu, ikinciliği Refet Mutlu, üçüncülüğü Erdinç Terzioğlu'nun hayvanları kazandı.

Düve kategorisinde Ahmet Akyün'ün düvesi birinci, Metin Taşar'ın düvesi ikinci, Şaban Akkuş'un düvesi üçüncü olurken, tosun kategorisinde birinciliği Hüseyin Türkeli, ikinciliği Zeybekler Çiftliği üçüncülüğü Cemil Demirtaş'ın tosunu aldı.

Biga Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Biga Süt Üreticileri Birliği, Çanakkale Holstein Irkı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve Tarım Kooperatifleri Birliği iş birliğiyle düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, fuarın ilçe için son derece önemli olduğunu söyledi. Hayvancılığın desteklenmesi için bu sene ilk kez sığır güzellik yarışması tertiplediklerini belirten Doğan, "Biga, ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar, hayvancılıkta da önemli bir yere sahip. Bunu duyurmak ve hayvancılığı teşvik etmek maksadıyla böyle bir yarışma düzenledik. İlgiden son derece memnunuz" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, yarışmada birincilerin iki adet cumhuriyet altını, ikincilerin bir adet altın, üçüncü olanların ise yarım altın ile ödüllendirildiğini, ayrıca birinciye 35 çuval, ikinciye 25 çuval üçüncüye de 15 çuval yem hediye edildiğini bildirdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Şadan Doğan Çınarlık Biga Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title