Haberler

Bunlar da Bahçeşehir'in Anadolu Ateşi

Aydın Bahçeşehir Koleji'nde öğrenim gören öğrencilerin oluşturdukları halk oyunları kulübü yaptığı gösteride Anadolu Ateşi'ni aratmadı. Zeybekle, Horunu, Harmandalı ile Çiftetelliyi harmanlayıp farklı bir sunum yapan gençler gösteri sonunda ayakta alkışlandı.

Aydın Bahçeşehir Koleji, Halk Oyunları Öğretmenlerinin desteği ile hazırlanan, 2. 3. 4. sınıf öğrencileri ve ortaokul halk oyunları kulübü öğrencilerinin gösterisi Hidayet Sayın Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Gösteride öğrenciler, adeta yüreklerini ortaya koyarak oyunları sergiledi. Hem göze hem de kulağa hitap eden öğrenciler gösterilerinde Teke Yöresi, Kafkas Halk Dansları, Zeybek Halk Oyunu, Trakya Yöresi Halk Dansları, Artvin Yöresi Halk Dansları, Modern Halk Dansları, Çiftetelli Halk Danslarını büyük bir maharetle sergiledi.

Gösteriyi izleyen davetliler hem eğlendi hem de aynı sahnede Türkiye'yi diyar diyar gezip yörelerin kültürlerini izledi. Yaklaşık 200 öğrencinin görev alıp gösteri yaptığı programın sonunda öğrenciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahçeşehir Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title