Haberler

    Bulut Teknolojileri Donanım Yatırımlarını Düşürecek'

    IT pazarında donanıma yapılan yatırımların düşeceğini belirten Microsoft, Kurumsal Müşteriler ve İş Ortakları Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz yazılıma yapılan yatırımların artacağını söyledi.

    Türkiye' de IT pazarına bakıldığında yazılıma yapılan yatırımların dünyaya kıyasla oldukça az olduğu gözüküyor. Murat Yılmaz yazılım yatırımlarıyla ilgili şu ifadelerde bulundu: Bugün yazılıma yapılan yatırımlara baktığımızda %8-10 arasında bir pazar payı var toplam IT pazarı içerisinde. Dünya ile kıyasladığımızda burada tam bir ters orantı mevcut.

    Türkiye' de ağırlık donanım üzerine yatırımlar yapıldığını ifade eden Microsoft, Kurumsal Müşteriler ve İş Ortakları Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz "Yazılıma yapılan yatırımlar her sene gelişiyor ama bu sene daha fazla gelişeceğini düşünüyorum çünkü yazılıma yapılan yatırımın şirketlere dönüşü daha fazla özellikle bulutun ilerlemesiyle donanıma yapılan yatırım azalacağını açıkça ortada. Daha çok yazılıma yatırımların artacağını düşünüyorum. Bunlarda daha servis bazlı yatırımlar olacak diye düşünüyorum. Bir yazılımı alıp uzunca bir süre uğraşmak yerine servis bazında alıp hızlıca kurulumu sağlayarak şirketlerin kullanımı açısından daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Murat Yılmaz Microsoft Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title