Haberler

Bulut Tarlaları Üzerinde Uçma Keyfi

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan yamaç paraşütüyle havalanan yerli ve yabancı tatilciler, haziran ayı ortasına gelinmesine rağmen Ölüdeniz semalarını kaplayan bulutlar sayesinde 'Bulutların üzerinde çıkmak' deyimini gerçeğe dönüştürdü.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ, yamaç paraşütü sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı tatilci akınına uğradı. Eşsiz Ölüdeniz manzarasını gökyüzünden izlemek isteyen tatilciler, haziran ayı ortalarına gelinmesine karşın Babadağ eteklerinin bulutlanması dolayısıyla farklı ve eşsiz bir manzarayla karşılaştı. Babadağ'ın zirvesinden yamaç paraşütü pilotlarıyla tandem (ikili) atlayış yapan tatilciler, 1300- 1600 rakımları arasında oluşan bulutların üzerinde uçmanın keyfini yaşadı. Babadağ'dan beyaz bulut tarlaları üzerine havalanan tatilciler, bu sayede 'Bulutların üzerine çıkmak' deyimini gerçekleştirdi.

Gökyüzünde bu eşsiz görüntüyle karşılaşan tatilciler manzaranın tadını çıkarırkenn, yamaç paraşütü pilotları bulut uçuşlarını akrobasiyle birleştirdi. Daireler çizerek hızla alçalan pilotlar, bulutların içinden geçiyor. Güneşli havada uçarken aniden bulutların altına inen tatilciler ise hem büyük heyecan, hem de farklı hava koşullarıyla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşıyor. 20 dakika havada kalan tatilciler, Belceğiz Plajı'na iniş yaparak uçuşlarını tamamlıyor. Uçuştan geriye pilotlar tarafından bulutların üzerinde çekilmiş fotoğraf ve görüntüler kalıyor.



'BULUTLARA SARILMAK İSTİYORLAR'

8 yıldır Babadağ'da tandem yamaç paraşütü pilotluğu yapan Emrah Kaygusuz, bulut uçuşlarının kendisi için bile farklı bir anlam ve güzellik ifade ettiğini söyledi. Sezon başı ve sezon sonu olarak tabir edilen mayıs ve ekim aylarında her yıl bulutlanmanın fazla olduğunu anlatan Kaygusuz, bu yıl ise haziran ayı ortalarına gelinmesine karşın Babadağ eteklerinin sürekli bulutla kaplandığını kaydetti. Kalkışın hemen ardından bulutun içine girmenin çok fazla güvenli olmadığını aktaran Kaygusuz, "Görüş mesafesi varsa ve güvenliyse bulutlu havalarda kalkış yapıyoruz. Görüş mesafesi yoksa kalkış yapmıyoruz. Kalkışın ardından buluta girdiğimiz zamanlarda ise sevinç çığlıklarıyla karşılaşıyoruz. Müşterilerimizin tepkisi direkt kollarını açmak oluyor. Sanki bulutlara sarılmak istiyorlar" diye konuştu.

Bulut uçuşları için 1 haftalık süre kaldığını tahmin ettiklerini vurgulayan Kaygusuz, "Havanın biraz daha ısınmasıyla bu bulut dalgası geçecektir. Bulutların üzerinde uçmak isteyen müşterilerimizin acele etmesi gerekiyor" dedi.


'PAMUK TARLASI ÜZERİNDE UÇUYOR HİSSİ YARATIYOR'

Paraşüt pilotlarından İsmet Melik Turhan da bulutlar gökyüzünü kapladığında inanılmaz görüntüler oluştuğunu kaydetti. Pamuk tarlası üzerinde uçuyormuş hissi yaşadıklarını anlatan Turhan, "Bulutlu havalarda yaptığımız akrobasi hareketleri var. Hızla alçalarak bulutun içinden geçiyoruz. Müşterilerimiz buna bayılıyor. Bulutu sert bir kütle sananlar da oldu. Bulutlara dokunmak ve içine girmek herkese kısmet olmaz. Bulutların üzerinde uçmak isteyenler Ölüdeniz'e gelsin" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ölüdeniz Fethiye Babadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title