Haberler

Bulut: "Depolama Yapan Üretici Fıstığı Hak Ettiği Fiyattan Satar"

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut, fıstık üreticilerin en büyük sorununun depolama olduğunu söyledi.

Bulut, Ceyhan Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıda bu yıl toplam 175 bin dönüm yer fıstığının ekildiğini söyledi. Yer fıstığının büyük çoğunluğunun Ceyhan'da üretilmesine rağmen, Osmaniye'de depolanıp işletilmesi nedeniyle 'Osmaniye fıstığı' olarak bilindiğini söyleyen Bulut, "Durum böyle olunca bazı tüccarlar bunu fırsat bilip, adeta ölü fiyattan üreticinin ürününü almaya çalışıyor. Ceyhan'daki fıstık üreticilerinin ne yazık ki depoları pek yok, bu konuda Çukobirlik depolarından yararlanılabilir" dedi.

3 ay önce Karataş'ta fıstığın kilogramının 6 lira 50 kuruştan 3 lira 50 kuruşa düştüğünü ifade eden Bulut, "Depolama konusunda yardımcı olmaya hazırız. Benim önerim, üreticinin depolama yapmasıdır. Depolama yapan üretici ürününü hak ettiği fiyattan satacaktır. Yani tüccarlara karşı direnin. Bir de fıstık üreticilerinin kooperatifleşmesi lazım. Bu konuda da Ceyhan Ziraat Odası olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Başkan Bulut'un konuşmasından sonra Ziraat Mühendisi Hasan Can Boydak, hazırladığı sinevizyon eşliğinde yer fıstığının üretimi, sulama teknikleri, tohum seçimi, hasat ve kurutma gibi ana başlıklarda çiftçilere detaylı bilgiler verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title