Haberler

Bulunması İçin Ödül Konuldu, Öldürüldüğü Ortaya Çıktı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü 'Kayınbiraderime gidiyorum' diyerek evinden çıkıp geri dönmeyen, babasının bulunması için 100 bin lira ödül koyduğu 23 yaşındaki Hakan Savğa'nın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü 'Kayınbiraderime gidiyorum' diyerek evinden çıkıp geri dönmeyen, babasının bulunması için 100 bin lira ödül koyduğu 23 yaşındaki Hakan Savğa'nın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Güvenlik güçlerini arayıp ardından teslim olan kayınbirader O.Ö.'nün ( Osman Özsoy ) cinayeti itiraf emesi üzerine Savğa'nın cesedine ulaşıldı.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde bir nakliye firmasında çalışan Hakan Savğa, Kurban Bayram'ının 3'üncü günü gece yarısı eşi Hicran Savğa'yı uyandırarak, "Ağabeyin beni çağırıyor. Bakıp yarım saate gelirim" deyip evden çıktı. Savğa'dan o günden itibaren haber alınamazken, ailesi jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Ayrıca baba Abdülkerim Savğa da oğlunu bulana 100 bin lira para ödülü vereceğini duyurdu.

İTİRAF ETTİ, CESET ORMANDA BULUNDU

Hakan Savğa'nın yanına gittiğini söylediği kayınbirader O.Ö.'nün de aralarında bulunduğu akrabaların ifadelerine başvuran jandarma, geçen zamana rağmen sonuca ulaşamadı. Umutlu bekleyiş, kayınbirader O.Ö.'nün dün polisi arayıp cinayeti itiraf etmesiyle sona erdi. Akşam saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim olan O.Ö.'nün verdiği ifade doğrultusunda Hakan Savğa'nın cesedi Aliağa'nın Bozköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulundu.

Dört yıl önce Hicran Savğa ile kaçarak evlenen Hakan Savğa ile eşinin yakınları arasında gerginlik olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre başından tabancayla vurulduğu anlaşılan Savğa'nın cesedi önce Aliağa Devlet Hastanesi'ne, ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Kayıp Savğa'nın cesedinin bulunduğu haberini alan yakınları, hastaneye akın etti. Gerginlik yaşanmaması için Kaymakam Bayram Yılmaz ile güvenlik güçleri acılı aile ve yakınlarıyla konuştu. Jandarma ve polis olası bir olumsuzluğa karşı önlem aldı. Gözaltına alınan O.Ö., emniyetteki sorgusunun ardından bugün sevkedildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

O.Ö.: Osman Özsoy - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Osman Özsoy Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title