Haberler

Bulgur Tanıtımına Festival Katkısı

Gastronomi dalında UNESCO Kreatif Şehirler Ağı’na alınan Gaziantep’te, Türk mutfağının binlerce yıldır önemli gıdaları arasında yer alan bulguru tanıtmak için düzenlenen festival, Bulgur firmalarından tam not aldı.

Gastronomi dalında UNESCO Kreatif Şehirler Ağı'na alınan Gaziantep'te, Türk mutfağının binlerce yıldır önemli gıdaları arasında yer alan bulguru tanıtmak için düzenlenen festival, Bulgur firmalarından tam not aldı.

Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi ve Ticaret Borsası işbirliği ile Festival Park'ta düzenlenen etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, bulgur sanayicileri, gıda alanındaki akademisyenler, yemek uzmanları ve vatandaşların da katıldığı festivali değerlendiren Saffir Bulgur Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kolukısa, Anadolu'nun en doğal yiyeceği olan bulgurun 4 bin yıllık geçmişinin olduğunu söyledi.

Bulgurun her ne kadar yoksul yiyeceği olarak bilinse de aslında sağlıklı beslenmenin en önemli gıdalarından olduğuna dikkati çeken Kolukısa, "Türkiye bulgur üretiminin yaklaşık yüzde 70'i Gaziantep'te gerçekleşiyor. Dünyanın en eski buğdayının bu bölgede yetiştiği ve binlerce yılı aşkın bir süredir bulgur üretildiği göz önüne alındığında bu festivalin önemi ortaya çıkıyor" dedi.

Bakan Şimşek, Başkan Şahin, TİM Başkanı Büyükekşi ve GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu başta olmak üzere stantlarında kendi ürettikleri bulgurla hazırladıkları pilav, dolma, çiğköfte ve benzeri lezzetleri tattırdıklarını kaydeden Kolukısa, "Festival ilk kez düzenlendi ama ilgi büyüktü. Amacına ulaştı. Saffir Bulgur olarak bu tür etkinliklerin pazar genişletme hedefinin yanı sıra, toplumun sağlıklı beslenmesine katkı anlamında da önem taşıdığına inanıyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Büyükekşi Mehmet Şimşek Fatma Şahin Kolukısa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title