Haberler

"Bulgur Helvası" AB'yi Fethedecek

ATB Başkanı Ali Çandır, "Yöresel ürünlerimizi gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcu Antalya, yöresel ve geleneksel ürünlere sahip çıktı."

ATB Başkanı Ali Çandır, "Yöresel ürünlerimizi gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcu Antalya, yöresel ve geleneksel ürünlere sahip çıktı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde bu yıl 3. kez düzenlenen "Antalya Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı"nı 80 bin ziyaretçi gezerken, geleneksel ürünler büyük ilgi gördü. ATB Başkanı Ali Çandır, "Yöresel ürünlerimizi gelecek nesillere taşımak boynumuzun borcu. Fuarda yakaladığımız başarıyı yurt dışına taşıyacağız. Geleneksel ve yöresel ürünlerimizi ekim ayında Berlin'e taşıyarak kültürümüzü tanıtacağız" dedi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) desteğiyle düzenlenen "3. Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı" sona erdi. Yerli ve yabancı 80 bin ziyaretçinin büyük ilgiyle izlediği fuarda Isparta gülünden Antep baklavasına, Kocaeli pişmaniyesinden Tokat pekmezine kadar birçok geleneksel ve yöresel ürün sergilenerek tadımlar yapıldı.

Antalya Expo Center'da düzenlenen ve bugün sona eren Türkiye'nin farklı yörelerinin lezzet ve kültürel ürünlerini aynı çatı altında buluşturan fuarı değerlendiren ATB Başkanı Ali Çandır, geleneksel değerlere sahip çıkmak istediklerinin altını çizdi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuarın yöresel değerlerin markalaşması açısından büyük önem taşıdığını aktaran Çandır, "Bizim bu organizasyonumuz "Yöresel Ürünler' projemizin bir ayağı. 3 binin üzerinde yöresel ürünümüz var. Bu proje ile o üreticilere moral vermek, üretimleri canlandırmak, hak ettiği yere ulaştırmayı amaçlıyoruz. Türk Patent Enstitüsüyle de birlikte çalışarak ürünlerin patent hakkını alıyor, üreticinin haklarını koruyoruz. Yurt içi ve yurt dışında pazarlama şekliyle satışını gerçekleştirmek istiyoruz. Bu ürünleri gelecek nesillere aktarmak borcumuzdur" diye konuştu.

-GELENEKSEL ÜRÜNLERE YURTDIŞI TANITIM FIRSATI-

Fuarı geçtiğimiz yıl 32 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise büyük bir başarı sağlayarak yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının 80 bini bulduğunu kaydeden Çandır, "Amacımız, fuarı ve geleneksel lezzetlerimizi önümüzdeki dönemlerde yurtdışına taşımak. Bu yöndeki ilk girişimimiz de Almanya'da gerçekleşecek. Berlin'de ekim ayında düzenlenecek "50. Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Fuarı'nda ülkemizi temsil edeceğiz. 60 ülkeden katılımcıların yer alacağı bu fuarda 500 metrekarelik alanda yer alacağız. Dış pazarlarda gelişebilecek ürünlerimizi burada sergileyeceğiz" dedi.

-BULGUR HELVASINDAN PİŞMANİYEYE GELENEKSEL ÜRÜNLER-

71 ilden 250 firmanın yüzlerce yöresel ürünle katıldığı "3. Antalya Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı" ise Trabzon ekmeği, Kocaeli pişmaniyesi, Tokat pekmezi, Devrek bastonu, Gemlik zeytini, Döşemealtı halısı, Isparta gülü, Burdur ceviz ezmesi, Antep fıstığı, Antep baklavası, Manisa mesir macunu, bulgur pilavı ile bulgur helvası gibi birçok ürün yer aldı. Fuara katılanların geleneksel ürünlerin tadına baktığı, tariflerini aldığı organizasyonda ayrıca halk oyunları gösterileri de dikkat çekti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ali Çandır Gaziantep Antalya Berlin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title