Haberler

Bulgur Festivalinde Muhteşem Gala

UNESCO Kreatif Şehirler Ağında yer alan Gaziantep’in ev sahipliğini yaptığı Bulgur Festivali’nin 1.günü düzenlenen gala gecesinin ardından sona erdi.

UNESCO Kreatif Şehirler Ağında yer alan Gaziantep'in ev sahipliğini yaptığı Bulgur Festivali'nin 1.günü düzenlenen gala gecesinin ardından sona erdi.

Gaziantep Şirehan Otel'de Mesut Yar'ın sunduğu gecede Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş'in konuşmasının ardından Mutfak Sanatları Akademisi şeflerinin hazırladığı özel menü ikram edildi. Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazar Aylin Öney Tan tarafından misafirlere sunulan yemeklerin hikayesi fotoğraflar eşliğinde anlatıldı.

Gaziantep'in ev sahipliğinde hazırlanan Bulgur Festivali'nin çok zengin içerikli programı gece de gala gecesiyle devam etti. Gaziantep Şirehan Otel'de düzenlenen gala gecesine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve çok sayıda davetli katıldı.

Mesut Yar'ın sunumu ile gerçekleştirilen gala gecesinin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Bulgur Festivalinin şenlik havası içerisinde yapılmasına katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve işletmelere teşekkür etti.

Memiş, "Düğünlerin ve yemeklerin baş konuğu olan bulgurla ilgili, şehrimizde böylesine zengin bir festivali düzenlemekten onur duyuyoruz. Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) işbirliğinde, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Bulgur Sanayicileri Derneği'nin ve şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlediğimiz Bulgur Festivali'ne gördüğünüz gibi büyük bir ekip olarak hazırlandık. Dolu dolu bir festival gerçekleştirerek bulgurun yerel topraklarımızdan evrensel düzleme yayılmasını sağlama konusunda önemli destekleri olan tüm katılımcılarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, emek veren bütün ekibe ve hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Selami Memiş'in Konuşmasından ardından festivale emek verenlere teşekkür plaketi takdim edildi. Gecede daha sonra Mutfak Sanatları Akademisi'nin şeflerinin hazırladığı özel menü ikram edildi. Yemek Kültürü araştırmacısı ve Yazar Aylin Öney Tan da misafirlere ikram edilen yemeklerin hikayesini, fotoğraflar eşliğinde anlattı.

ŞEFLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Festivalde "Bulgura Yeni Bir Yorum" başlıklı sunum eşliğinde yerel ve evrensel tatları birleştirerek sunan Mutfak Sanatları Akademisi ekibi adına Şef Murat Macit Artukmaç ile bulgurla 101 çeşit yemek hazırlanmasına katkı sunan Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GAPDER) Başkan Yardımcısı Şef Kenan Ok'a da emekleri için teşekkür plaketi verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Borsası Mehmet Şimşek Fatma Şahin Mesut Yar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title