Haberler

Bulgaristan'da Seçimlere Doğru - Şiroka

Bulgaristan'da Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, 26 Mart'ta kendilerini tarihi bir seçimin beklediğini belirterek, "Kimliğimiz, Türklüğümüz bu seçimlerin ucundadır.

Bulgaristan'da Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, 26 Mart'ta kendilerini tarihi bir seçimin beklediğini belirterek, "Kimliğimiz, Türklüğümüz bu seçimlerin ucundadır. Kutsal kimliğimiz adına, Türklüğümüz adına sizleri 13 numarayla DOST Partisine destek vermeye çağırıyorum." dedi.

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu DOST Partisinin lideri Mestan, 26 Mart'ta yapılacak parlamento seçimleri kampanyasını sürdürüyor.

Mestan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali ilinin Şiroka Polyana köyünde seçmenlerle bir araya geldi.

Konuşmasında pazar günü yapılacak seçimlerin önemine değinen Mestan, "26 Mart'ta bizleri tarihi bir seçim bekliyor. Kimliğimiz, Türklüğümüz bu seçimlerin ucundadır. Kutsal kimliğimiz adına, Türklüğümüz adına sizleri 13 numarayla DOST Partisine destek vermeye çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Türk partisi olarak anılan Hak ve Özgürlük Hareketinin (HÖH) kurulduğu günden beri Türk ve Müslüman toplumunu kandırdığını anlatan Mestan, "Onlar bizi Türk düşmanlarına satıyor. Bizler ise her toplantıda Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlatıyoruz, 'Ne Mutlu Türk'üm diyene'. İşte iki partinin arasındaki fark budur." diye konuştu.

Mestan, HÖH'ün kendileriyle rekabet edecek gücü kalmadığını vurgulayarak, "Zaten onların işi bitmiş." dedi.

"Bulgaristan Türkünün kaderini belirleyecek gün"

DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hoca da 26 Mart'taki seçimlerin ülkedeki Türklerin kaderini belirleyeceğini söyledi.

HÖH'ün Bulgaristan'daki Türkleri temsil etmediğini vurgulayan Hoca, "27 yıl sonra yeni bir partinin kurulmasına ilişkin çok mutluyum." dedi.

Hoca, seçim gününün yaklaştığını belirterek, "Şurada üç gün kaldı. Bu tarih Bulgaristan Türkünün, Müslümanının kaderini belirleyecek gündür. Bunun şakası yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Hoca Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title