Haberler

Bulgaristan'da Lütvi Mestan'ın Yeni Parti Kurması

SOFYA (AA) – Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden ihraç edilen HÖH eski Genel Başkanı Lütvi Mestan, yeni bir parti kuracağını açıkladı.

SOFYA (AA) – Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden ihraç edilen HÖH eski Genel Başkanı Lütvi Mestan, yeni bir parti kuracağını açıkladı.

Mestan, NOVA TV adlı özel televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Yeni partimizin adı Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) olacak" dedi.

Yakında kuruluş toplantısı gerçekleştirilecek partinin Avrupa vve Atlantik değerlerini ve liberal değerleri esas alacağını kaydeden Mestan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha projemizin anonsunu yapmadan bizi kötülemeye çalıştılar. Beni hain ve casus ilan ettiler. Bize karşı devletin güvenlik mekanizmalarını harekete geçirmeyi denediler. Ancak ben daha da dayanırım, beni korkutamazlar."

Bulgaristan'daki siyasetin böylesi bir siyasi oluşuma ihtiyaç duyduğunu, son günlerde il il gezdiği ülkede karşılaştığı insanların önemli bir bölümünün mevcut siyasi partiler tarafından temsil edilmediklerini düşündüğünü anlatan Mestan, "Yeni partimiz daha kurulmadan, 'Türk' ya da 'İslamcı' olarak tanıtılması klişelerin ötesine gitmez" dedi.

HÖH'ün üç yıl genel başkanlığını yapmış olan Mestan, bu partinin, onursal başkan Ahmet Doğan tarafından yönetildiğini, kendisinin hiç bir hakka sahip olmadan, "sadece fikirler alanında hareket etmiş olduğunu" söyledi.

Politikacı olarak iş ilişkilerine girmediğini vurgulayan Mestan, yıllarca Sofya'da kirada yaşayan ender politikacılardan biri olduğunu söyledi.

Mestan, "DOST partisinin politikaya katılması ile siyasi kulislerdeki tüm maskeler düşecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Sofya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title