Haberler

Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çalışmaları

GERB partisi, Sansürsüz Bulgaristan Partisi ile koalisyon anlaşması sağlayamadı.

Bulgaristan'da 5 Ekim'deki erken parlamento seçiminde en çok oyu alan Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisi koalisyon hükümeti kurmak üzere görüşmelerini sürdürüyor.

Parlamentoda temsil edilen diğer yedi siyasi oluşumla toplantılar yapan GERB heyeti, bugün Sansürsüz Bulgaristan (BBZ) ile bir araya geldi.

GERB yetkilisi milletvekili Tzetzka Tzaçeva, BBZ'den beklenen ciddiyeti göremediklerini belirtti. Tzaçeva, "Taraflar arasında büyük bir görüş ayrılığı belirdi. Bu partiyle görüşmelerimizin sürdürülmesinde anlam görmüyoruz" dedi.

BBZ adına konuşan Rumen Yonçev ise "Halk bizden iş bekliyor. Uzun tatlı sohbetlere vaktimiz yok. Muhalefet olacağız" diye konuştu.

240 sandalyeli parlamentoda 84 kişilik gruba sahip olan GERB'in kuracağı koalisyon hükümetinin güvenoyu alabilmesi için 121 milletvekilinin destek vermesi gerekiyor.

GERB yetkilileri, dün görüştükleri ırkçı Vatansever Cephesi (PF) ile ortak yönetim konusunda prensip anlaşmasına varmıştı.  Ancak GERB, PF'nin 19 milletvekilinin desteğini alması durumunda bile yine hükümet kuramayacak. Gözlemciler, GERB'in olası bir koalisyon hükümeti için 23 milletvekili bulunan Reformcu Blok ittifakı ile anlaşabileceğini ifade ediyor. - Sofya

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title