Haberler

Bulgaristan'da Hayvan Hakları Gösterisi

Bulgaristan'da hayvan hakları gösterisi- Doğayı ve hayvan haklarını koruma örgütleri, ülkede hayvanları korumaylailgili polis birimi oluşturulmasını istediler Bulgaristan'da faaliyet gösteren doğayı ve hayvan haklarını koruma örgütleri temsilcileri, parlamentonun önünde toplanarak ülkede hayvanları korumayla ilgili polis biriminin oluşturulmasını istediler.

Bulgaristan'da hayvan hakları gösterisi- Doğayı ve hayvan haklarını koruma örgütleri, ülkede hayvanları korumaylailgili polis birimi oluşturulmasını istediler Bulgaristan'da faaliyet gösteren doğayı ve hayvan haklarını koruma örgütleri temsilcileri, parlamentonun önünde toplanarak ülkede hayvanları korumayla ilgili polis biriminin oluşturulmasını istediler."Zoozashtita", "Animal Hope", "Balkanlar Yaban Doğa" adlı sivil toplum teşkilatların temsilcileri, ülkede son dönemde evcil ve yabani hayvanları zehirleme olayların artmasına dikkati çektiler. Devletin bu tür olayların karşısında "ilgisiz kaldığını" savunan protestonun organizasyon yetkililerinden Nikolay Dobrev, "Hayvanlar konuşamaz, derdini de anlatamazlar. Onların sözcülüğünü yapacak olursak, 'ülkede hayvanları korumayla ilgili polis biriminin oluşturulmasını istiyoruz', deriz" diye konuştu. Bulgaristan'da hayvanlara karşı şiddetin soruşturulmadığını ve bu konunun umursanmadığını belirten Dobrev, Başbakan Boyko Borisov ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova'ya taleplerine ilişkin bir bildiri yolladıklarını kaydetti. Bulgaristan'ın güneybatısındaki Pirin dağları bölgesinde bu ay başında yaşanan zehirleme olayları sonucu çok sayıda çoban köpeği, kurt, tilki ve yırtıcı kuş zehirlenmişti. Kimliği belirlenemeyen kişilerce doğaya atılan zehirli et parçaların sadece hayvanlara değil, insanlara da zarar verebileceklerin dile getiren göstericiler, devletin konuya duyarlılık göstermesini istediler. -Bulgaristan'da hayvan hakları gösterisi

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title