Haberler

Bulgaristan'da Erken Seçime Doğru

Mahkeme, ev hapsinde olan bağımsız aday Enimehmedov’a seçim kampanyasına katılma izni verdi.

Bulgaristan'da 5 Ekim'deki erken parlamento seçimlerine geri sayım sürerken, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Onursal Başkanı Ahmet Doğan'a suikast girişiminde bulunan Oktay Enimehmedov (26), bağımsız aday olarak seçim kampanyası yapabilecek.

Sofya İstinaf Mahkemesi, Enimehmedov'un milletvekili adayı olarak sahip olduğu dokunulmazlıktan yararlanarak, evinden dışarı çıkıp kampanya yapmasına izin verdi.

Burgaz bölgesinden seçimlere bağımsız aday olarak katılan Enimehmedov, HÖH'nin 19 Ocak 2013 tarihinde yapılan kurultayında Doğan'a tabanca doğrultarak 3 kez ateş etmeye çalışmış, tabancası tutukluk yapmış, daha sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Mahkemece 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Enimehmedov, ev hapsinde tutuluyordu.

Suikast girişiminden sonra Doğan, parti başkanlığından istifa edip partinin fahri başkanlığına geçmişti. HÖH'nin aynı kurultayında Genel Başkan olarak seçilen Lütvi Mestan ise mahkemenin Enimehmedov'e verdiği ceza süresini yetersiz gördüğünü defalarca dile getirmişti.

Bulgaristan'da yapılacak erken parlamento seçimlerine 7 koalisyon, 22 siyasi parti ve aralarından Enimehmedov da bulunduğu 8 bağımsız aday katılacak. - Sofya

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Doğan Bulgaristan Sofya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title