Haberler

Bulgaristan'a Sığınmacı Akını Azalıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Elhovo'ya bağlı Türkiye Bulgaristan sınırındaki Lesovo Gümrük kapısı Elhovo Bölge Sınır polis müdürü komiser Radoslav Sotirov'un AA'ya konuşması Lesovo Gümrük kapısı çevresindeki tel örgüler Bulgaristan'a sığınmacı akını azalıyor Elhovo Bölge Sınır Polisi Müdürü Sotirov: "Türk meslektaşlarımızla çok iyi bir işbirliği içindeyiz" ELHOVO (AA) – Bulgaristan İçişleri Bakanlığına bağlı sınır polisinin resmi verilerine göre, ülkeye sığınmacı akını gittikçe azalıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Elhovo'ya bağlı Türkiye Bulgaristan sınırındaki Lesovo Gümrük kapısı

Elhovo Bölge Sınır polis müdürü komiser Radoslav Sotirov'un AA'ya konuşması

Lesovo Gümrük kapısı çevresindeki tel örgüler Bulgaristan'a sığınmacı akını azalıyor

Elhovo Bölge Sınır Polisi Müdürü Sotirov:

"Türk meslektaşlarımızla çok iyi bir işbirliği içindeyiz"

ELHOVO (AA) – Bulgaristan İçişleri Bakanlığına bağlı sınır polisinin resmi verilerine göre, ülkeye sığınmacı akını gittikçe azalıyor.

Ülkenin güneydoğusunda, Elhovo Bölge Sınır Polisi Müdürü Komiser Radoslav Sotirov, AA muhabirine yaptığı açıklamada geçen yılın ilk 4 ayında Türkiye sınırından ülkeye yasa dışı yoldan girmeye çalışan 2 bin 548 kişinin yakalandığını, bu yılın aynı döneminde yakalananların sayısının ise sadece bin 274 olduğunu söyledi.

Türk meslektaşlarıyla çok iyi bir işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Sotirov, "Mesleki anlamda aramızda güzel bir uyum ve işbirliği söz konusu. Düzenli ve sürekli iletişimimizin sayesinde sınır muhafaza alanında başarılı olarak çalışabiliyoruz. Sığınmacı akınında yüzde 50 oranında bir azalma gözlemliyoruz." dedi.

Sotirov, son bir yılda bir çok ülkenin kırmızı bültenle aradığı bin 361 kişinin de yine Bulgaristan'a yasa dışı yoldan girmeye çalışırken yakalandığı ve ilgili makamlara teslim edildiğini ifade etti. Sotirov ayrıca alınan güvenlik önlemleri sayesinde geçen yıl iki ülke arasındaki gümrük kapılarından yasa dışı olarak geçmeye çalışan 3 bin 300 kişinin de tutuklandığını kaydetti.

Sığınmacıların arasında Afganlıların en kalabalık grup olduğunu belirten Sotirov, diğer büyük grupların ise Suriye ve Iraklılardan oluştuğunu dile getirdi.

Sınır kontrolü alanında faaliyet gösteren Bulgar-Türk Karma Komisyonlarının düzenli toplantılar yaptıklarına işaret eden Sotirov, "2-4 Mayıs tarihlerinde Kapıkule Sınır Kapısı'na  yakın Svilengrad kentinde Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye sınırlarının birleştiği noktada yer alacak, kaçakçılık ve yasa dışı göçle mücadele üçlü koordinasyon merkezinin kuruluşu ile ilgili nihai bir toplantının yapılması bekleniyor." diye konuştu.

Ülkede 2014 yılında kurulan 30 kilometrelik tel örgü engeline 130 kilometrelik ilavenin de hızlı bir şekilde inşa edildiğini belirten Sotirov, tel görgünün olduğu yerlerde kaçak giriş yapma girişimlerin çok daha az olduğunu bildirdi.

Sığınmacı avına tahammül yok

Bulgaristan'a yasa dışı olarak girmeye çalışan kişilerin tamamen organize olduklarını ve ülkenin güvenlik güçlerinin bunlara karşı gerekli önlemleri aldığını anlatan Sotirov, son dönemde kamuoyunu rahatsız etmeye başlayan "gönüllü çetelerin" eylemlerine hiçbir tahammülün bulunmadığını söyledi.

Kendilerini "sığınmacı avcıları" olarak tanımlayan bu kişilerin yasal olmadıklarını aktaran Sotirov, "Avcı sözcüğü bile utanç vericidir. Hayvan avlanır, insanlar avlanmaz. Gönüllü sığınmacı takip grupların üyeleri yasal hiçbir yetkiye sahip değiller." ifadesini kullandı.

Sığınmacıları ormanlık alanlarında yakalayıp, bileklerini bağlayan çetelerin tüm üyeleri ile temasa geçerek, gerekli uyarılarında bulunduklarını ifade eden Sotirov, "Son dönemde bu grupların eylemlerinde vazgeçtiklerine inanıyorum" dedi.

Yasadışı insan trafiği ile uğraşan kişilerle işbirliği yapan sınır polisi personeline karşı da etkin mücadele verdiklerini belirten Sotirov, yıl başından bu yana söz konusu 50 kişi hakkında gerekli adli sürecin yapıldığını ve  suçlu bulunan 5 kişinin meslekten men edildiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title