Haberler

Bulgar Dansçılar Gösterileriyle Göz Doldurdu

Bulgaristan’dan Didim’de bulunan Büyük Anadolu Oteline tatil amaçlı gelen Bulgar dans ekibi, kent meydanında ilginç kostümleriyle dans gösterisi gerçekleştirdi.

Bulgaristan'dan Didim'de bulunan Büyük Anadolu Oteline tatil amaçlı gelen Bulgar dans ekibi, kent meydanında ilginç kostümleriyle dans gösterisi gerçekleştirdi.

Bulgaristan'dan Didim'e gelen bir grup tatilci yaşadıkları bölgede yapılan şeytan ve kötü ruhları kovmayı amaçlayan bir ritüeli Didim Kent Meydanında da gerçekleştirdi. "Didim'de şeytanları koymak istiyoruz" esprisiyle bir gösteri yapan turist ekibinin ilginç kostümleri ise büyük merak uyandırırken izleyenlere de ilginç görüntüler oluşturdu.

130 kişilik bir grup olarak Didim Büyük Anadolu Oteline tatil yapmaya gelen ve folklorcu olan Bulgar gurup otelden gelen talep üzerine bu gösterilerini Didim Kent Meydanında da yaptılar.

Kukili Festivali diye adlandırılan ve Ocak ayında gerçekleşen festivalde yapılan Survakar dansı adı verilen dansla yaptıkları gösteri Didimlilerinde ilgisini çekti ve çok sayıda Didimli bir anda meydana doldu. Gösteri sonunda Didimlilerle hatıra fotoğrafı da çektiren gurubun rehberi Cuma günü kaldıkları otelde de bir gösteri yapacaklarını duyurdu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bulgaristan Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title