Haberler

    Bülent Uygun: Yabancı Sınırı Kalktıysa Yabancı Yönetici Transfer Edelim

    Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımların 14 yabancıyı kadrolarında bulundurabileceği ve ilk 11'lerini tamamen yabancı oyunculardan oluşturabilecekleri bu sistemin, ciddi bir sıkıntı yaratacağına inandığını aktararak, "Türk futbolu bitmiş durumdaydı, şimdi tamamen bitmiş oldu. Bundan sonra 20 milyon Türk gencinden herhangi bir şey beklemek yanlış olur. Çünkü bekleyebileceğimiz bir sistem yok" dedi.

    Altyapılara gerekli yatırımın yapılmamasından şikayet eden Uygun, "Eğer altyapılara gerçek anlamda yatırım yaparsanız, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından maaşlarını ödeyerek UEFA A ve UEFA Pro lisanslı iyi eğitmenler gönderirseniz, gençleri yetiştirip, 3-5 sene içinde o yıldız futbolcuları ortaya çıkarırsanız, evet belki proje anlamında doğru yürüyecektir. Bizim zamanımızda oynayan yıldız futbolcuları saymakla bitiremezsiniz. Şimdi bir elin 5 parmağını geçmez. O zaman bir yerde hata var" diye konuştu.

    "O zaman yabancı yönetici transfer edelim"


    Bülent Uygun, kulüplerin büyük oranda borç batağı içinde olduklarını kaydederek, "O zaman bu kadar yabancı futbolcu alacağımıza yabancı yönetici transfer edelim. Çünkü batan bu kulüpleri kurtaracak birilerine ihtiyaç var. Altyapımıza yatırım yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Recep Tayyip Erdoğan gibi sporu seven ve sporcu dostu bir Cumhurbaşkanına sahip olunduğuna dikkati çeken Uygun, "Kulüpler bir an önce harekete geçmeli. Nasıl İspanya ve Almanya birer milyar dolar yatırım yapıp dünya şampiyonu olduysa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de bu fırsatı yaratması, bu yönde kanunları çıkaracak şekilde teklifleri sunup, hayata geçirmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

    Bülent Uygun, kulüplerin vergi borçlarının sıfırlanması gerektiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: "Teknik direktörlerin ve futbolcuların kendi vergilerini kendilerinin vermesi lazım. Hakemlerin yarı profesyonel yapılması lazım. Futbolculara ve teknik adamlara sağlık sigortaları, hayat sigortaları sağlamamız lazım. Türk futbolunu kalkındırmak için projeler üretmemiz gerekli. Sadece bir şeyler anlatarak ya da ufak tefek değişikliklerle bu işlerin düzelme ihtimali yoktur. Kanunlar çıkmadığı sürece de Türk futbolu daha kötü günlere gidecektir."

    Bülent Uygun, Passolig nedeniyle tribünlerin boş kaldığı eleştirilerine katılmadığını dile getirerek, "Bu durum herkese yaradı. Artık herkes ailesiyle evinde güzel bir şekilde maçını izliyor. Statlarda küfür eden insanlar kalmadı. Artık tribüne gelenler de nezih bir şekilde maçını izliyor. İki-üç sene sonrası yeni statların hepsi bittiğinde, tribünlerde yer bulamayacağız. Çünkü evde o kültürle maç seyretme güzelliğini yakalamış olacağız ve tekrar onları tribüne çekeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

    "İyi ki Katar'a gitmişim"


    Bülent Uygun, Katar Ligi'nde çalışıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, başka Türk teknik adamlar için de çalışma yaptığını söyledi. Katar'ı, "hayaller ülkesi" olarak niteleyen Uygun, "Dünyanın en iyi stadyumlarını inşa ediyorlar. Altyapılarına yatırım yapıyorlar. Ülke sporunu yukarı götürebilmenin çalışmaları içindeler. Türk'ü, bizi bizden çok seven Katarlı dostlarımız var. Orada olmaktan ve çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Kendimi geliştiriyorum. İyi ki Katar'a gitmişim. Huzur, mutluluk içindeyim. Daha da iyisini nasıl yapabilirim ona bakıyorum" diye konuştu.

    Katar'ın çalışmak için güzel bir olduğunu anlatan Uygun, sözlerini şöyle tamamladı: "Yine 3-4 hocamızla ilgili çalışmalarımız oldu. Türkiye'deki birçok hocamızın isimlerini verdim. Onların CV'lerini bizzat ben kendim çıkarıp verdim. Ben hocalarımın ne kadar yetenekli olduklarını. Türk insanının yeteneğini biliyorum. Gereken çalışmaları yaptım. Orada Türk hocalar için istek ve arzu var. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bir çok Türk oyuncu ve teknik adam gidecek, inşallah başarılarını hep beraber göreceğiz" .

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Bülent Uygun Katar Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (1)

    vatan evladı:

    doğru sölemişin bülent uygun

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title