Haberler

Bülent Turan Çan'da Coşkuyla Karşılandı

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Çanakkale’nin Çan ilçesinde, partililerce büyük coşkuyla karşılandı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Çanakkale'nin Çan ilçesinde, partililerce büyük coşkuyla karşılandı. Menderes parkında vatandaşlara hitap eden Turan, Pazar günü yapılacak seçimlerde, istikrarın sürmesi için destek istedi. Muhalefet adaylarına yüklenen Turan, "Onlar Bülent nereli diye sordukça biz iş yapacağız".

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, sabah Gelibolu ilçesine giderek burada bazı ziyaretlerde bulundu. Esnaflarla ve vatandaşlarla görüşen Turan, daha sonra Çan ilçesine geçti. Burada büyük coşkuyla karşılanan Turan, daha sonra Menderes parkındaki mitinge katıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı mitingin açılış konuşmasını, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz yaptı. Karagöz, AK Parti hükümetinin hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti belediyeciliği döneminde Çan'ın çehresinin değiştiğini söyledi. İlçeye birçok hizmetin geldiğini söyleyen Kuzu, "İlçemizin geldiği son durum ortada. Şimdi Bülent Turan bey var. Daha gelmeden hizmetleri gelmeye başladı. Belediyemize araçlar geldi. Bir sıkıntımız vardı, Devlet hastanemizde doktorumuz yoktu. Bülent beye konuyu ilettik. Bir telefon açtı, şimdi 13 uzman doktorumuz hizmet veriyor. Beni, 'AK Partiye oy istiyor' diye eleştiriyorlar. Ama ben, AK Parti iktidarının, ilçemize kazandırdıklarını yakından gördüğüm için bunu istiyorum. Sizlerden de isteğim, ricam, 7 Haziran'da sandığa gittiğinizde, o veya bu istedi diye değil, elinizi vicdanınıza koyup, son yıllarda ülkemizin yaşadığı hizmetleri değerlendirip ona göre oyunuzu kullanın" dedi. Daha sonra AK Parti milletvekili adayı Sebahattin Güner bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını anlatan Güner, "Bugüne kadar yapılanlara bir bakın. Gezi olaylarında, hükumetten ne istediler. Getirdikleri listede ağaçla ilgili tek madde yoktu. 'Nükleer santral yapmayın, 3. Hava limanını yapmayın, boğaza tüp geçit yapmayın, 3. Köprüyü yapmayın, kanal İstanbul projesini yapmayın' istekleri bunlardı. Bunlar millete değil, başkalarına hizmet ediyor. 7 Haziran'da oy verirken, kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü'yü unutmayın. 17-25 Aralık komplosunu unutmayın" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Bülent Turan, vatandaşları selamladı. Turan, "Hafta içi olmasına rağmen binlerce kişi buraya geldi. Ben bunu çok anlamlı buluyorum. Biz bu işe başlarken 'bir rüzgardı gelir geçer' dediler. Bir lider var, endamı güzel. 'Muhtar olamaz' dediler, Cumhurbaşkanı oldu. Millet arkasında, halk arkasında, rüzgar var diyenler mahcup oldu. Yorulmak bir yana, daha yeni başlıyoruz. Yolun yarısındayız diyoruz. 7 Haziran akşamı 'kim iktidar olacak?' tartışması yoktur. Tartışmasız, farkla AK Parti yoluna devam edecek. Ben Çan'a ilk defa gelmiyorum. 2 aydan beri hiçbir vekil adayımıza, muhalefet adaylarına söz söylemedim. Ama Çan'dakiler dahi, çıktılar hep bizi konuştular, liderimizi konuştular, hakaret ettiler, yalan söylediler, iftira ettiler. Dönüp bakmadık. Onlar konuşacak, biz iş yapacağız. Biz 'dünya' diyoruz, Türkiye Çin'den sonra en çok büyüyen ülke diyoruz, onlar 'Bülent nerede doğdu?' Diyor. Nerede evlendi, kaç yaşında diyor. Lanet olsun sana. Gündemimiz onlara cevap vermek değil. Halka hesap vereceğiz. Tek dayanağımız halkımız" dedi.

Konuşmasında muhalefet parti adaylarına da yüklenen Turan, "Kadınlarımız çok fazla, kadınlarımız meseleye el koymuş. Siz buradaysanız, onlar hakaret, iftira etmiş hiç önemli değil. Buradan söylüyorum, en çok hakaret edenler, 7 Haziran akşamı ilk tebrik edecek olanlar. Hiç önemli değil. Adam olmak önemli. Adam olmazsan Çanlı olsan ne yazar, Lapsekili olsa ne yazar. Çıktı kürsüye, sadece bizi anlattı. Hepsini not alıyoruz. Ama onların küçük dünyası, bizim gündemimiz değil. Uzaya Göktürk uydusunu gönderdik. Ardından Göktürk 2 uydusunu gönderdik. Ben 'Göktürk' diyorum, Adam 'sen nerelisin?' diyor. AŞ bunları aş. Ben Lapsekiliyim. Çan'dan evliyim, gurur duyuyorum. Ben Hakkarili de olabilirim. Diyarbakırlı, Ankaralı olabilirim. Hani ne oldu sizin milliyetçiliğiniz? Hani kardeşliğiniz? Bir parti var, sadece doğuda var. Bir parti var, sadece batıda var. Bir parti sadece ortalarda var. Ama AK Parti, ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yerde var ve var olacak" diye konuştu.

Çanakkale için ilçe ilçe projeler hazırladıklarını söyleyen Turan, "İlçe ilçe projelerimiz var. Tüm Çanakkale için var. Bu topraklarda sağ sol kavga ettiler, yıllarımızı harcadılar. Artık bu farkı kapatmak istiyoruz. Biz Amerikalı yapınca, Alman yapınca 'helal olsun' demek istemiyoruz. Türk yaptı, Türk demek istiyoruz. Gelibolu Mevlevihanesi ayağa kaldıracağız. En çetin savaşların yaşandığı Gelibolu yarımadasında yatırımlarımız ortada. Merkezde en güzel sahillerimiz var. Asos - Ayvacık hattında binlerce yıllık tarihimiz var. Ezine - Ayvacık - Bayramiç hattı, Meyvenin en güzeli, sebzenin en güzeli orada. İstiyoruz ki tarım OSB'si kuralım. Biga'nın sanayisini iyi biliyoruz. Çan bambaşka bir yer. Adalarımız bambaşka. Çanakkale siyasi kavgalara heba edilecek bir yer değil. Memleketin neresi? Kavgalarına heba edilecek bir yer değil. Kimseden ikamet izni alacak halim yok. Onlar 'nerelisin' dedikçe, ben 'Çan halkı size müjde' diyeceğim. Onlar 'sen nereden çıktın' dedikçe ben diyeceğim ki; Çan'a bölgenin en güzel en kıymetli OSB'si başlıyor. Onlar 'yavaş yetişemiyoruz' dedikçe, biz diyeceğiz ki, İstanbul'dan otobüs, Erzurum'dan oyun parkları hediye edeceğiz.' Onlar ne kadar hakaret ederse etsin, cevap vermeyin. Anlımız ak. Onlar konuşacak, AK Parti yapacak. Onlar hakaret edecek, AK Parti yapacak" dedi.

Turan, daha sonra Eğitimde, sağlıkta, adalet bakanlığında, ulaştırmada, ekonomide, AK Parti iktidarından önceki dönemlere ait gazete manşetleriyle şimdiki dönemi karşılaştırdı. Dün Çan'da miting yapan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın Bakanlığı döneminde, "Hızlı tren Türkiye'ye 80 yıl geçse de gelmez" dediğini anımsatan Turan, "Şimdi size soruyorum? Konya - Eskişehir - İstanbul hattında hızlı tren var mı? Evet var. Onların 80 yılda hayal edemeyeceğini, bir uzun adam çıktı ve yaptı" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Turan Çanakkale Gelibolu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title