Haberler

Bülent Ersoy'un Asya Şubesi

Berlin’de yaşayan Singapur asıllı performans sanatçısı Ming Wong, Bülent Ersoy’dan esinlenerek oluşturduğu Bülent Wongsoy adlı karakteriyle gösteriler düzenliyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan Singapur asıllı performans sanatçısı Ming Wong, Bülent Ersoy’dan esinlenerek oluşturduğu Bülent Wongsoy adlı karakteriyle gösteriler düzenliyor.

Ming Wong, kılıktan kılığa girmesiyle meşhur olan bir performans sanatçısı. Wong, “taklitler” olarak isimlendirdiği karakterleriyle gösteri düzenlemesiyle ünlü. Sanatçı, karakterlerini ağırlıklı olarak sinemadan, şarkıcılardan ve oyunculardan seçiyor.

Ming Wong’un son “taklit’i” Türkiye’nin divası olarak ifade edilen Bülent Ersoy. Bülent Wongsoy olarak adlandırdığı karakteriyle gösteriler düzenleyen Ming Wong, Bülent Ersoy’un yaşamını ve sanat hayatını sergiliyor. Alman televizyonlarına da çıkan sanatçı Wong, Almanya’nın başkenti Berlin’de Bülent Wongsoy karakteriyle canlı gösteriler düzenliyor. Bülent Ersoy’un 70’lerde başlayan kariyerinden günümüze kadar bütün dönemlerini performanslarında sergileyen Wong, Ersoy’un hayatını kaleme aldığı bir sinema filmi de çekeceğini ve başrolünde oynayacağını belirtti. Ming Wong’un, Bülent Wongsoy karakteriyle çektiği, Bülent Ersoy’un tutuklanışını anlatan bir kısa filmi de bulunuyor.

Fotoğraflarıyla Bülent Ersoy’un albüm kapaklarının birebirini yapan Ming Wong, internet sitesinde İngilizce, Türkçe ve Almanca olarak yayınladığı mesajda, “Değerli kardeşlerim. Benim adım Bülent Wongsoy. Ben bir divayım. Berlin'de bu kimsenin umurunda değil ama bugün size hikayemi anlatmak istiyorum. Beni susturmayı denediler. Ama sesimi duyurmaya devam edeceğim. Benim şarkılarım sonsuza kadar yaşayacak” ifadesini kullandı.

Sanat eğitimini Singapur’daki Nanyang Academy’de başlayan Ming Wong, eğitim hayatını Londra’daki School of Art’da devam ettirdi. Dünya çapınca birçok ülkede gösteriler düzenleyen sanatçı, 53'üncü Venedik Film Festivali'nde de özel ödüle layık görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Bülent Ersoy Singapur Berlin Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title