Haberler

Bülent Ecevit Üst Geçidi'ne Genel Başkanlı Açılış

Demokratik Sol Parti (DSP) merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit'in adının verildiği üst geçit, Kocaeli'de DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın katılımıyla açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Sanayi Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı üzeri Uluslararası Fuar Merkezi önüne yapılan yaya üst geçidinin açılışı bugün gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla Demokratik Sol Parti'nin merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit'in adının verildiği köprü, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın katımıyla açıldı. Açılışa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

Merhum Bülent Ecevit'in Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en ön sıralarda yer aldığını söyleyen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,"Bülent Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, siyasetin en dürüst kimlikleri içinde en ön sıralarda yer almış, gerçekten halkçı, gerçekten yurtsever, milliyetçi ve gerçekten demokrat bir siyasi kişiliktir. Bugün Türkiye'nin hangi noktasına gidersek gidelim, hangi insanda hangi siyasi partiye oy verirse versin kiminle görüşürsek görüşelim Bülent Ecevit'i apayrı bir yere koyar. Dolayısıyla bizler Bülent Ecevit'in emaneti olan Demokratik Sol Parti'yi ve onun kuramını, onun politikalarını ilelebet yaşatabilmek için Demokratik Sol Partililer olarak da çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise köprüye Bülent Ecevit'in isminin oy birliğiyle alınan kararın ardından verildiğini söyleyerek, "Oy birliğiyle alınmış bu karar Kocaeli'deki bu anlamdaki bir karşılıklı anlayışın, hem de bu ülkenin geleceğinde birlikte yaşamaya dönük çok önemli bir katkının işareti. Bu ülkeye hizmet eden, bu milletin gelişmesine ve kalkınmasına, bugün sahip olduklarımız ve geleceğe taşınmasına hizmetleri olan böylesi devlet büyüklerini hem hatırlamak hem anmak, hem de gelecek kuşaklara ve bu ülkede yaşayan her gelecek nesillere onları hatırlatmak adına örnek bir hizmet olarak görüyorum."

Ülkeye hizmet eden insanlara karşı vefa borcu olduklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bülent Ecevit, dürüstlük timsali bir insan, bir devlet adamı. Hayatı hep mücadeleyle geçmiş, temiz yaşamış güzel bir isim bırakmış. Örnek alınması gereken şahsiyetlerden bir tanesi. Bir devlet adamımızın ismini sonsuzlaştırmak, yaşatmak için bu üst geçide seve seve adını verdik" şeklinde konuştu. Açılışın ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve kent protokolü, köprü merdivenlerinde toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi. Ardından köprü üzerinden toplu olarak yüründü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Bülent Ecevit Aksakal Dsp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title