Haberler

Bülent Ecevit Üniversitesi Yabancı Öğrencileri Ağırlayacak

Bu yıl Yunus Emre Enstitüsü desteği ile Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) yapılacak olan Türkçe Yaz Okulu 27 Temmuz 2015 tarihinde oryantasyon dersi ve Üniversite tanıtımı ile başladı.

Bu yıl Yunus Emre Enstitüsü desteği ile Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) yapılacak olan Türkçe Yaz Okulu 27 Temmuz 2015 tarihinde oryantasyon dersi ve Üniversite tanıtımı ile başladı.

BEÜ'de ilki 2013 yılında düzenlenen Türkçe Yaz Okuluna Karaelmas TÖMER ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler bir yandan Türkçelerini geliştirirken diğer yandan da Türk kültürünü de tanıtmayı hedefleyen Türkçe Yaz Okulu, renkli etkinlikleri ile dikkat çekiyor

Öğrenciler öğlene kadar Karaelmas TÖMER'de Türkçe dersi gördükten sonra, öğleden sonra da Türk Kültürünü tanımaya yönelik etkinlik ve kurslara katılacaklar. Öğrencilere bu kapsamda "Bağlama, Türk Müziği, halk oyunları, ebru, hat, divani yazı, mangala" gibi kurslar verilecek. Etkinlikler bunlarla da sınırlı kalmayacak. Kültürel gezilerle de öğrenciler, Zonguldak'ı ve Türkiye'nin değişik illerini tanıma fırsatı bulacaklar. Bu bağlamda ilk gezi Devrek'e yapılacak. Geleneksel Devrek bastonunun yapımını yerinde görecekler. Amasra, Safranbolu, Abant-Bursa, Ereğli gezileri ile de 1 aylık program boyunca gerçekleştirilecek diğer geziler arasında yer alacak.

Türkçe yaz okulu hakkında bilgi veren Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman şunları söyledi:

"Karaelmas TÖMER Türkçe Yaz Okulu için öğrenciler hafta sonundan itibaren ilimize ve üniversitemize gelmeye başladılar. Şu ana kadar 13 farklı ülkeden 22 öğrenci üniversitemize geldi. Çarşamba gününe kadar bütün öğrencilerimizin gelmesi bekleniyor. 29 Temmuz Çarşamba günü Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Ebubekir Ceylan'ın da katılımıyla Teras Kafe'de fotoğraf sergisi ve açılış yemeği olacaktır."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Türkçe Yaz Okulu için Zonguldak'ın ve üniversitenin çok iyi bir olanak sunacağını belirterek "Yunus Emre Enstitüsü tarafından sadece 11 üniversitede gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulunun Üniversitemizde gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duymaktayız. Son yıllarda önemli aşamalar kaydeden Karaelmas TÖMER etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. İlimize ve Üniversitemize gelen öğrenciler bir ay boyunca üniversitemizin her türlü imkanından yararlanarak hem eğitim görecek hem de eğlenerek Türk kültürünü öğrenmiş olacaklar. Ben desteklerinden dolayı Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi'ye teşekkür ediyorum. Misafir öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, başarılı ve eğlenceli bir yaz okulu diliyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Devrek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title