Haberler

Bülent Ecevit Üniversitesi Anaokulu'nda Eğitim Yaz Aylarında da Devam Ediyor

Okulöncesi eğitimde de bölgenin gözde merkezlerden biri olan Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, çocuklarının eğitimine önem veren ailelerin öncelikli tercihi oldu.

Okulöncesi eğitimde de bölgenin gözde merkezlerden biri olan Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, çocuklarının eğitimine önem veren ailelerin öncelikli tercihi oldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin İbn-i Sina Kampüsünde yer alan Anaokulu kayıtları kısa sürede doldu. Okulda 3, 4 ve 5 yaş gruplarından oluşan sınıfların toplam öğrenci sayısı, 23 yeni kayıt ile 60'a ulaştı. Başarılı eğitim çizgisiyle de fark yaratan Anaokulunda çocukların bedensel ve ruhsal gelişiminde aile-okul işbirliğine önem ve öncelik veriliyor. Eğitim-öğretim faaliyetlerini yaz aylarında da devam ettiren Anaokuluna, Üniversite personelinin çocuklarının yanı sıra anne ya da babası kamu personeli olan çocuklar da kabul ediliyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Hacı Mevlüt Hamzaoğlu - Hacı Sabahat Hamzaoğlu Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Üniversitenin okulöncesi eğitimdeki farkını ortaya koyuyor. Bölgede tam gün eğitim veren tek anaokulu olan Merkez, eğitimli ve deneyimli kadroya sahip. Akademisyenlerden oluşan 4 kişilik yönetim kadrosunun yanında Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu 4 öğretmen, 4 sınıf ablası ile idari işlerden sorumlu 2 memur, 2 aşçı ve 1 temizlik görevlisi Merkezde görev yapıyor.

İbn-i Sina Kampüsünde 2 bin 400 metrekare alan üzerinde yerleştirilmiş 715 metrekarelik kullanım alanına sahip tek katlı Anaokulu, okul öncesi eğitim kurumları standartlarına uygun olarak inşa edildi. Anaokulunda dört sınıf, iki uyku odası, spor, müzik, toplantı gibi faaliyetler için düzenlenmiş olan çok amaçlı salon, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve öğleden sonra kahvaltıları için bir yemekhane bulunuyor. Okulun bahçesinde yer alan oyun alanı ve hobi bahçeleri ise çocukların en keyifli zaman geçirdikleri alanların başında geliyor.

SAĞLIKLI ÇOCUKLAR İÇİN: ÖNCE HİJYEN VE TEMİZLİK

Sağlıkla ilgili birimlerin yer aldığı kampüsün avantajlarından yararlanan Anaokulunda çocukların sağlığı ve bunun temelini oluşturan hijyen kurallarına büyük önem veriliyor. Çocuklara bireysel temizliğin önemi konusunda uygulanan eğitimlerin yanı sıra, ağız ve diş sağlığı konusunda Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri tarafından kontrol ve bilgilendirmeler sık aralıklarla tekrarlanıyor. Çocukların genel sağlık kontrolleri ise Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları tarafından düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

KENDİN YETİŞTİR, KENDİN YE

Merkezde çocukların beslenmelerine büyük önem veriliyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için hazırlanan mönüler öncelikle diyetisyenlerin onayından geçiyor. Merkezin mutfağında günlük ve taze pişirilen yemeklerde verilen ekmekler de günlük olarak yine aşçılar tarafından yapılıyor. Mutfakta dönem dönem, hobi bahçesinde çocuklar tarafından dikilip, yetiştirilen ve toplanan sebzelerden de yemekler pişiriliyor. Çocuklar böylece hem doğa ile barışık yaşama ve üretme bilinci kazanıyorlar hem de sağlıklı ve dengeli besleniyorlar.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Merkezde eğitim ve öğretim, öğrenciler için düzenlenen oryantasyon dönemi ile başlıyor. Okul öncesi öğretim plan ve programlarına uygun olarak hazırlanan derslerde öğrencilerin bedensel, sosyal, kültürel, sanatsal yönden gelişimlerine yönelik aktiviteler gerçekleştiriliyor. Özellikle önemli gün ve haftalarda düzenlenen okul dışı gezi ve ziyaretlerde çocukların farklı ortamlarda sosyal iletişimlerini güçlendirmeleri hedefleniyor. Sanatın önemi konusunda bilinç oluşturmak amacıyla tiyatro ve müzik çalışmaları, bedensel gelişimi temel alan motor beceri geliştirme faaliyetlerinde spor aktiviteleri, yabancı dil temelini hazırlayan İngilizce dersleri anaokulunda eğitimin temel taşlarını oluşturuyor. Öğrenciler ders ve faaliyetlerde öğrendikleri bilgi ve kazandıkları becerileri, yılsonlarında düzenlenen etkinliklerde ailelerine sunuyorlar. Müzik, dans, tiyatro, jimnastik alanında gerçekleştirilen bu gösteriler çocukların bireysel özgüvenlerini arttırıyor ve toplum önünde kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştiriyor.

DOÇ. DR. YURDAKAN, "OKULÖNCESİ EĞİTİMİNDE ÖRNEK BİR MERKEZ OLMAYI HEDEFLEDİK"

Hacı Mevlüt Hamzaoğlu - Hacı Sabahat Hamzaoğlu Okulöncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürüten Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gamze Yurdakan, Merkezin okulöncesi eğitimde doğru uygulamaların yapıldığı örnek bir eğitim kurumu olmasını hedeflediklerini belirterek, "Bizim amacımız çocukların öğrenim yaşamlarına doğru bir başlangıç yapmalarını sağlamak. Çocuğun, eğitim ve öğretimin ne olduğunu ve neden gerektiğini bilmesi, doğayı sevmesi, üretmesi, ürettiğini sergilemesi, kişilik gelişiminde özgüvenini kazanmasını önemsiyoruz. Bunun için aileler ile sürekli iletişim halindeyiz. Beslenmesinden uyku düzenine, sosyal yaşamından bedensel gelişimine aileler ile işbirliği içerisinde gelişimlerini izliyoruz. Deneyimli bir kadromuz var. Alanlarında uzman öğretmenlerimiz, deneyimli destek personelimiz ile çocukların bir aile ortamında eğitim alabilecekleri bir merkez oluşturduk. Uyguladığımız öğretim plan ve programını eğitimli ve deneyimli öğretmenlerimiz sayesinde oldukça verimli ve başarılı biçimde yürütüyoruz. Sağlık birimlerinin bulunduğu kampüste yer almanın avantajlarından yararlanarak doktor ve diş hekimi arkadaşlarımızdan her zaman destek alıyoruz. Bizim sunduğumuz bu olanaklar, ailelerin Merkezimizi öncelikli tercih etmelerini de beraberinde getiriyor. Üniversitemizde çalışan akademik ve idari personelimizin çocukları ile anne ya da babası kamu personeli olan çocukları kabul ediyoruz. Anaokulumuzda eğitim dönemini çalışan velilerimizi mağdur etmemek için yaz aylarında da sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Sina Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title