Haberler

Bülent Buda Usta'ya Saygı Günü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Ustaya Saygı vefa duygusunu bu kez bir zamanlar Fenerbahçe’de top koşturan, spor yazarı Bülent Buda’ya gösterdi.

Dünyaya her zaman sevgi penceresinden bakan kişiliği, duygusallığı ve İzmir’e olan tutkusuyla iz bırakan Bülent Buda’yı bu özel gecesinde eşi Serap Hanım, kızı Başak Buda, eşinin kızı Özlem Erten, damadı Talat Erten, torunları Duru ve Derin Erten’in yanı sıra iş, spor ve basın camiası ile yakın dostları yalnız bırakmadı. Gecenin sunumunu ise her zamanki gibi İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu üstlendi.

Duygusallığı ile dikkat çeken Buda, kendisinden övgüyle bahseden dostlarının sözleri karşısında zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleştirilen geceye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da katıldığı gecede söz alan dostları Buda ile olan anılarını paylaşırken ondan dostluk, arkadaşlık, insanlık, futbolculuk adına çok şey öğrendiklerini dile getirdiler.

Gazeteciliği döneminde spor muhabiri olarak da görev yaptığını ve Bülent Buda ile çok güzel anlar yaşadığını kaydeden Başkan Tartan, “Duruşuyla Bülent ağabeyi çok seviyorum. Lafı geldiğinde yerinde söyler. Özlem duyduğumuz ağabey çizgisini ben Bülent Ağabey de gördüm. Suskunluğunda bile tepkisini yakalardım. Onu çok seviyorum ve değer veriyorum” dedi.

ADAM GİBİ ADAM

Okul arkadaşı Mehmet Portakal, gazeteci dostları; Okan Yüksel, Nuri İmre, Süleyman Alasya, Barış Yengiloğlu, Atilla Köprülüoğlu, İsmail Özelçinler, İşadamı Kemal Zorlu, Erdoğan Tözge, futbolcu Cenap Özsözen, Altay Spor Kulübü Dernek Başkanı Salih Mertan ve daha pek çok dostu ustayı anlatı. “Büloş dede” diyen torunları ise dedelerini çok sevdiklerini dile getirirken, kızı Başak Buda, babasına duyulan sevginin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Babam çok sosyal ve sevilen bir kişi olduğu için onunla ilişkim paylaşmak üzerine oldu. Anladım ki iyi ki paylaşmışım” dedi. Eşinin kızı Özlem Erten, damadı Talat Erten de “İyi ki hayatımıza girmiş. Hayatımıza çok şey kattı, onu çok seviyoruz” dediler. Eşi Serap Buda ise “Hayatımda iyi ki varsın dediğim birisidir. Ulu bir çınar. Yaşanmışlıklarından, tecrübelerinden faydalanıyorum. Adam gibi adam. İyi ki var” diyerek sevgisini dile getirdi.

Kendisi için söylenenlerden sonra duygularını gizleyemeyen Bülent Buda hayatına dokunan herkese teşekkür ederek, “72 yaşındayım ama daha bir yere gitmeye niyetim yok. Geçenlerde bir karar verdim. Hayatımda konuşmadığım, selam vermediğim kimse kalmayacak. Bazen düşünüyorum ben bu kadar mıyım diye. Sevgi büyük bir yük. Gerçekten herkese teşekkür ederim. Öğrenciliğimde, futbolculuğumda, iş hayatımda kusursuz değildim ancak bir konuda ustayım; insan tanımada, dost, arkadaş edinmede ben iyiyim arkadaş. Sevgili Başkan Tartan’a ve dostlarıma teşekkür ederim“ dedi.

BÜLENT BUDA KİMDİR?

1942 doğumlu Bülent Buda İzmir’in güzel semti Damlacık’ta dünyaya gelir. Eğitim ve iş yaşamını küçük yaşlardan itibaren bir arada götüren Buda, çok sevdiği futbolla da Damlacık’ta tanışır. Sırasıyla Damlacık, Kalespor, İzmirspor, Fenerbahçe ve İstanbulspor’da top koşturur. İzmir sevgisi ağır basınca beş yıllık İstanbul serüvenini bırakarak İzmir’inde döner. Dönüşünden iki yıl sonra futbol yaşamını noktalayan Buda, iş hayatına atılır. Ege Yıldız’da çalışırken Cumhuriyet Gazetesi’nde spor yazarlığına başlar. “Hayatımda hep güzel insanlarla karşılaştım. Çok yoksul doğdum ama insan bakımından hep çok zengindim” diyen Bülent Buda yazılarını Milliyet Ege gazetesinde sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sancar Maruflu Hakan Tartan Fenerbahçe Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title