Haberler

Bülent Başer, Dünya Şampiyonluğu İçin Çalıştırıyor

Profesyonel boksta dünya çapında antrenörler arasında yer alan başarılı çalıştırıcı Bülent Başer, Arnavut boksör Nuri Seferi ile dünya şampiyonluk eleme maçına çıkacak.

Profesyonel boksta dünya çapında antrenörler arasında yer alan başarılı çalıştırıcı Bülent Başer, Arnavut boksör Nuri Seferi ile dünya şampiyonluk eleme maçına çıkacak.

31 Ocak'ta Polonya'da Krzysztof Glowacki'ye karşı yumruk sallayacak olan Nuri Seferi bu maçı alması durumunda şu an yarı ağırsıklette dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran Marco Huck'a karşı ringe çıkacak.

Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, çalışmaların çok iyi gittiğini belirterek, "Nuri, şu an için formunun zirvesinde. Rakibimiz de dünya çapında başarılı bir boksör. Üstelik bu maç da rakibin ülkesinde gerçekleştirilecek. Hem seyirci ve hem de kendi evinde oynamanın avantajını iyi kullanmaya çalışacaktır ancak biz de buna karşı tüm hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde Polonya'ya gideceğiz. Son rötuşları orada atarak maç gününü bekleyeceğiz" dedi.

Dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz, Bülent Başer'in dünya çapındaki yükselişinin sürdüğünü belirterek, "Geçtiğimiz günlerde vefat eden Klitshko dahil yirmiden fazla dünya şampiyonu çıkarmış olan Fritz Sdunek'in öğrencisi olan Bülent Başer, Sdunek'in vefatından sonra onun tekniklerini en iyi uygulayacak olan çalıştırıcıdır. Başer, Dunek'in bizzat kendi yazısıyla almış olduğu programları halen uygulamakta. Başer, Sdunek'in varisi olarak profesyonel boks ringlerinde büyük başarılara imza atacaktır. Avrupa'da da birçok boksör kendisiyle çalışmak için can atmakta" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Polonya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title