Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç: Yıldızlı Pekiyi Almışsınız

Güncelleme:

AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malatya'nın her seçimde AK Parti'ye büyük oranda destek verdiğini belirterek, "11 yılda 7 seçim geçirmiş, her birinde oyunu daha çok artırmış bir Malatya ile karşı karşıyayım. Karnenize bakıyorum bütün sınavlarda yıldızlı pekiyi almışsınız, 10 üzerinden 11 veriyoruz" dedi.

Arınç, AK Parti'nin, Malatya Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitingde, alanındaki kalabalığa işaret ederek, "Heyecanın, kalabalığın, coşkunun doruk noktasına çıktığı günde sizlerle birlikteyiz. Herhalde Malatya, tarihinde böylesine muhteşem bir mitinge şahitlik etmemiştir" diye konuştu.

Malatya'ya gelmeden önce Elazığ'da düzenlenen mitinge katıldıklarını, orada da büyük bir coşkuya, heyecana şahitlik ettiklerini belirten Arınç, orada da binlerce vatandaşla buluştuklarını, kuçaklaştıklarını ve dualarını aldıklarını söyledi.

"İtiraf etmeliyi m ki Malatya mitingimiz Elazığ mitingini beşe katladı. Gözün alabildiğince, ufuk çizgisine kadar uzanan Malatyalıların bu coşkusuna hayranız" diyen Arınç, Malatya'nın Türkiye'nin en güzel, iman, inan, ilim-irfan, ahlak beldesi olduğunu anlattı.

Arınç, Malatya'nın, yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerle Türkiye'nin siyasi tarihinde yer edindiğini, ülke yönetiminde en güzel değerleri çıkaran bir il olduğunu ifade ederek, "Hamdolsun hakkı tutup kaldırmak isteyenlere, memlekette iyinin, doğrunun güzelin hakim olmasını isteyenlere hep yardımcı oldunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Milli Nizam Partisi'nin kuruluş çalışmalarında yer aldığını, o dönemde Malatya'daki yazlık sinemada merhum Başbakan Necmettin Erbakan, eski bakanlardan Recai Kutan ve Mehmet Helvacı ile toplantı düzenlediklerini hatırlatan Arınç, daha sonra yer aldığı Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin çalışmaları sırasında da kente geldiğini söyledi.

Arınç, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı, bir ağabey gibi gördükleri Recai Kutan'ı yaptıkları hayırlı işlerden dolayı hatırladıklarını ve şükran duyduklarını idile getirerek, "Biz, aynı yolda, hizmette beraber koşan insanlarız. Her zaman hakkı tutup kaldırmayı, halka hizmet etmeyi siyasetin gayesi bildik" ifadesini kullandı.

AK Parti ile 11 yıl önce yola çıktıklarında en büyük destekçilerinin Malatya olduğunu, şehrin 11 yılda yapılan 5 seçim ve 2 halk oylamasında AK Parti'yi hep birinci parti yaptığını belirten Arınç, "11 yılda 7 seçim geçirmiş, her birinde oyunu daha çok artırmış bir Malatya ile karşı karşıyayım. Karnenize bakıyorum bütün sınavlarda yıldızlı pekiyi almışsınız, 10 üzerinden 11 veriyoruz. Malatya'dan her zaman zafer müjdeleri, başarı haberleri aldık" dedi.

Bu sözlerin ardından, kalabalığın "Kıskananlar çatlasın" tezahüratları üzerine de Arınç, "Başbakanımız Tayyip Bey bunu duyunca 'çatlamasın' diyor. Çatlamasınlar da inşallah onlarda 15-20 gün sonra AK Parti'ye oy verenlerden olsunlar" diye konuştu.

Malatya'nın AK Parti'ye başını önüne eğdirmediğini, AK Parti'nin büyük devlet olma hayaline destek verdiğini ve inandığını vurgulayan Arınç, büyük Türkiye hayaline hep beraber koşmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Arınç, miting alanının kalabalık olmasına vurgu yaparak, "Malatya gelincik tarlası gibi hamdolsun. Türk bayraklarıyla AK Partimizin güzel bayrakları bir arada ne mutlu, bu güzel manzarayı bütün Türkiye, dünya izlesin. Biz de bizi izleyenlere Malatya'dan selamlar gönderiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Ak Parti Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title