Haberler

Bülent Arınç Patnos'ta

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sadece Patnos'ta değil, başka ilçelerde de başka partiden seçilen belediye başkanlarının çalışmadığını belirterek, “Gayret etmemişler, hizmeti esas almamışlar, ayrımcılık yapmışlar.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sadece Patnos'ta değil, başka ilçelerde de başka partiden seçilen belediye başkanlarının çalışmadığını belirterek, "Gayret etmemişler, hizmeti esas almamışlar, ayrımcılık yapmışlar. Memleketine hizmet gelmesini canı gönülden arzu etmemişler. El uzatmamışlar, sırtını dönmüşler, tepeden bakmışlar. Sıkılı yumrukla el sıkışılmaz" dedi.

Bülent Arınç, partisinin Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Menderes Caddesi'nde düzenlediği mitinge katıldı. Burada halka hitap eden Arınç, gösterilen sevgiden, ilgiden, kardeşlikten dolayı kalabalığa teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde Van'ın Erciş ilçesine kadar geldiğini ifade eden Arınç, Muradiye'de, Çaldıran'da, Van'da çalışmalarının olduğunu hatırlattı. Dün de Balıkesir ve Kütahya'da mitingler yaptığını dile getiren Arınç, daha önce Malatya'ya ve Elazığ'a gittiğini de belirtti. Arınç, "Manisa, İzmir mitinglerinde bulundum. Bursa'da bulundum. Aydın'a gittim, Kahramanmaraş'a gittim. Diyarbakır'a gittim, Yenişehir'e gittim, Bismil'e gittim. Çok gittim. Hemen her günümü Anadolu'muzun güzel şehirlerinde, kasabalarında geçiriyorum. Kısmet olursa buradan Ağrı'ya geçeceğim. Orada toplantımız olacak. Akşam döneceğim, yarın Karadeniz'e gideceğim. Oradan döneceğim Hatay'a gideceğim. Oradan döneceğim ver elini seçim sandığı, Rabbime dua edeceğim" dedi.

Buraya gelirken Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü ve Patnos'a gönül dolusu sevgilerini, selamlarını gönderdiğini belirten Arınç, "Emin olun ki Patnos'u Sayın Başbakanımız da çok seviyor. Sizin yüzyıllardır tarihteki kahramanlıklarınızı, ilme, maneviyata, ahlaka, imana, inanca verdiğiniz değeri ben de biliyorum, Sayın Başkanımız da biliyor. O yüzden onun selamlarını iletiyorum, burada gördüğüm bu coşkuyu, bu muhteşem kalabalığı kendisine ileteceğim inşallah. Her mitingimiz çok kalabalık. Dün İstanbul'da 2 milyon insan toplandı. Hamdolsun Ankara'da 600 bine yakın insanımız toplandı. Şehirlerde 100 binleri buluyor mitinglerimiz. Patnos mitingi İstanbul'dan farklı değil. Çok büyük bir heyecanla, sevgiyle toplandınız" diye konuştu.

Patnos'ta her zaman başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Arınç, 2007 ve 2011 seçimlerinde kentin AK Parti'ye yüzde 50'den fazla oy verdiğini söyledi. Arınç, "Her zaman, referandumlarda en yüksek oyu vermişsiniz. Yani AK Parti kurulduğundan beri hep destek oldunuz, hep milletvekilimiz oldu" ifadelerini kullandı.

Ağrı'ya, Patnos'a güzel hizmetler yaptıklarını, yaklaşık 10 yılda 6 katrilyona yakın yatırım yaptıklarını ifade eden Arınç, "Patnos'umuza da merkezi hükümetten çok güzel destekler alınmış. Fakat maalesef sadece Patnos'ta değil, başka ilçelerimizde de başka partiden seçilen belediye başkanlarımız çalışmamışlar. Gayret etmemişler, hizmeti esas almamışlar, ayrımcılık yapmışlar. Memleketine hizmet gelmesini canı gönülden arzu etmemişler. El uzatmamışlar, sırtını dönmüşler, tepeden bakmışlar. Sıkılı yumrukla el sıkışılmaz. 11 senedir Türkiye'de iktidarda bulunan bir AK Parti'nin Başbakanına, bakanlarına, milletvekillerine sırtınızı dönerseniz hizmet almakta hiçbir eksiğiniz olmaz, ama siz hizmet vermezsiniz. Çünkü siz hizmet için seçilmediniz. Lügatinizde hizmet diye bir kelime yok. Maalesef gittiğim her yerde görüyorum. Diyarbakır'da görüyorum, Van'da görüyorum, başka illerimizde de görüyorum. Hizmeti esas almadan, yol yapmadan, su getirmeden, çevre kirliliğini önlemeden, yeşil alanlar üretmeden, konutlar inşa etmeden belediye başkanlığı yapılmaz. 24 saat milletin refahı, mutluluğu için ter dökmezseniz belediye başkanlığı yapamazsınız. Siz sadece o makamda oturur, çevrenizdekilerle siyaset yapar, sıkışırsanız tehdide, şantaja başvurur, milletten zorla oy toplamaya kalkarsınız. Böyle bir belediyecilik anlayışı yok. Artık böyle belediyecilik anlayışını tarihin en karanlık noktasına gömmemiz lazım. Başta Patnos'umuz olmak üzere milletimize 11 yıldan beri hizmetin en güzelini yapan hükümetimizin elini uzatacağı bir belediye başkanı olsun, Cem Afşin Akbay gibi Patnos'a yakışan bir belediye başkanımız olsun" diye konuştu.

Arınç, mitingin ardından karayoluyla Ağrı'ya geçti. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Arınç Patnos Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title