Haberler

Bülent Arınç, KCK'yı Kürt Partilerine Şikayet Etti

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görüştüğü Hak-Par yetkililerine, KCK ve PKK'yı şikayet ederek, sürekli politika değiştirdikleri ve tutarlı olmadıkları yönünde serzenişte bulunduğu öğrenildi.

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Onursal Genel Başkanı Kemal Burkay, "Türkiye Hükümeti'nini Hak-Par'ın siyaset sahnesinde olmasının çözüm sürecine olumlu bir etkisi olduğuna inandığını" belirterek, "Elbette siyaset güç üzerinden yürür ama güç dengeleri hep böyle gidecek değil" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KONUŞULDU

Hükümet çözüm süreci kapsamında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) dışındaki Kürt partileriyle de temas kurma kararı aldı. Bu kapsamda ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Hak-Par Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Hak-Par Genel Başkanı Fehmi Demir ve Onursal Genel Başkanı Kemal Burkay'la bir araya gelen Arınç'ın, başta "çözüm süreci" olmak üzere Kürt siyasetine ilişkin değerlendirmede bulunduğu öğrenildi.

Arınç, yarın da Hür Dava Partisi'ni (Hüda-Par) ziyaret edecek.

"KÜRT SORUNUNDA BİZİM DE SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR"

Rûdaw internet sitesine Arınç'la yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Kemal Burkay, silahların bırakılması konusunda PKK ile görüşülmesinin çok normal olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Kürt sorunu konusunda bizim de söyleyeceklerimiz var. Görüşlerimizi aktardık. Kamuoyuna söylediğimiz şeyleri söyledik. Hükümet'in elinde elbette sihirli bir değnek yok ama bütün her şeye karşın süreci yürütüyorlar. Bizi ve taleplerimizi biliyorlar bundan da memnuniyet duyuyorlar. Bizim siyaset sahnesinde olmamızın sürece olumlu etki yapacağı düşüncesi içindeler. Elbette siyaset güç üzerinden yürür ama güç dengeleri hep böyle gidecek değil."

"TEK MUHATAP PKK DEĞİL"

Fehmi Demir ise, kendilerinin de muhatap alınmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Silahların bırakılması konusunda muhatap PKK ama Kürt sorununun çözümünde tek muhatap PKK değil" dedi.

"KCK SÜREKLİ POLİTİKA DEĞİŞTİRİYOR" SERZENİŞİ

Rudaw'ın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Arınç, görüşmede Kürt sorununun çözümü için samimi ve iyi niyetli olduklarını belirtti. İyi niyetlerinin suistimal edildiğini ifade eden Arınç, KCK'nin sürekli politika değiştirdiği, tutarlı olmadığı eleştirisinde bulundu.

Bülent Arınç'ın, 6-8 Ekim olaylarına ilişkin olarak da görüşmede değerlendirmede bulunduğu ve olaylar sırasında saldırılan yerlerin önceden belirlendiğini söylediği öğrenildi.

Süreç kapsamında yaşanan şiddet olaylarına da değinen Arınç'ın, "PKK'nin sık sık siyaset değiştirdiği, her tıkanma durumunda şiddeti öne çıkardığı" eleştirisinde bulunduğu belirtildi. (Kaynak: Rudaw)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kemal Burkay Bülent Arınç Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title