Haberler

Buldan Dokumaları Beyaz Sahnede Boy Gösteriyor

Güncelleme:

Bin 500 yıllık dokuma kültürüne sahip Buldan'ın el dokuması ürünleri, Truva, Fetih 1453 ve Hükümet Kadın 2 gibi birçok filmde yer aldı.

SAMET KIYAK - Denizli'nin bin 500 yıllık dokuma kültürüne sahip ilçesi Buldan, el dokuması ürünleriyle sinema ve dizilerde boy gösteriyor.

Dokumaların el tezgahlarında saatler süren uğraşlar sonunda işlendiği, ipeğin hiçbir makine kullanılmadan üretildiği Buldan, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Terminator filmlerinin unutulmaz oyuncusu Arnold Schwarzenegger, Clinton Ailesi, tenis yıldızları Serena ve Venus Williams kardeşler, İngiliz model Kate Moss gibi birçok ünlüye çeşitli el dokumaları gönderirken, Buldan ürünleri Çocuklar Duymasın ve Muhteşem Yüzyıl dizileri ile Truva filminden sonra beyaz perdede boy göstermeye devam ediyor.

Son olarak da 2 milyona yakın seyirci sayısına ulaşan Hükümet Kadın 2 filmine sadece Buldan'da dokunan gözde peştamal gönderildi.

Tarihi 200 yıl öncesine dayanan Buldan Evliyazadeler Konağı işletmecisi ve dokumacı Melda Mustak, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, dokumanın başkenti olarak anılan Buldan'dan dünyaca tanınan birçok ünlünün yanı sıra izlenme ve gişe rekorları kıran birçok dizi ve filme çeşitli Buldan ürünleri gönderdiklerini, Buldan'ın kendine has dokuma özelliğiyle zaman zaman gelen yüksek taleplere cevap veremediğini belirtti.

Buldan'ın dokumacılıktaki tarihi birikiminin bugün de çeşitli filmlerde kullanıldığını kaydeden Mustak, şunları söyledi:

"Doğrudan sipariş yoluyla olmasa da İstanbul'da satış yapılan firmalar aracılığıyla alınan ürünleri ünlülerin üzerinde görüyoruz. Halen gösterimde olan Muhteşem Yüzyıl dizisinde gecelik olarak kullanılan ürünler Buldan dokuması, yine Fetih 1453 filminde kullanılan birçok ürün de Buldan'daki dokuma tezgahlarından çıktığı. Son olarak da geçtiğimiz haftalarda iyi bir gişe başarısı yakalayan Hükümet Kadın 2 filmine gözde peştamal olarak adlandırdığımız el dokuması ürünlerimizden gönderdik. Yine geçtiğimiz yaz döneminde Bodrum Türkbükü sahilimizdeki mağazamızdan Fatih Terim, Ünal Aysal, Hulki Cevizoğlu, Erdal Özyağcılar gibi birçok ünlünün yanı sıra dünyaca ünlü İngiliz model Kate Moss bizzat Buldan ürünlerimizden satın almışlardır."

Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen de Buldan işi el dokumalarının dünya çapında bilinmesi ve kullanılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Çekilen her film ve dizide kendimizden bir iz görmek, bir esintinin yer aldığını bilmek bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor" dedi. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Buldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title