Haberler

Buldan: Cezaevleri 4 Aydır Hdp'li Milletvekillerine Kapalı

Hdp İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, İmralı Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne nakledilen 2 PKK'lı hükümlü ile görüşmek için HDP İmralı heyeti olarak Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvurudan bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Hdp İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, İmralı Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne nakledilen 2 PKK'lı hükümlü ile görüşmek için HDP İmralı heyeti olarak Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvurudan bir yanıt alamadıklarını söyledi. Buldan, "Türkiye'deki bütün cezaevleri yaklaşık 4 aydır HDP'li milletvekillerine kapatılmış durumda. Diğer partilerin milletvekilleri cezaevine gidip görüşmeler yapabilirken, süreç nedeniyle HDP'li vekillerin cezaevi ziyaretleri engelleniyor" dedi.

HDP'nin İmralı heyeti üyesi de olan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'a çözüm sürecinde sekreterya görevinde bulunması beklenen ancak, geçen ay İmralı'dan Silivri Cezaevi'ne nakledilen 2 PKK'lı hükümlü ile görüşmek için yaptıkları başvurudan sonuç alamadıklarını söyledi. İmralı heyeti olarak Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvurudan sonuç alamadıklarını anlatan Buldan, şöyle konuştu:

"Gelen 2 kişi ile avukatları sadece 15 dakika görüşmüş. O görüşme de cezaevi idaresinin gözetimi ve müdahalesi ile gerçekleşmiş. Yani avukatları bile İmralı'dan gönderilen 2 kişi ile sağlıklı bir görüşme yapılmış değil."

Genel olarak Türkiye'deki bütün cezaevlerinin yaklaşık 4 aydır HDP'li Milletvekillerine kapalı olduğunu söyleyen Pervin Buldan, şöyle konuştu:

"Sadece bizim Silivri için yaptığımız başvuru değil, HDP'li bütün milletvekillerin diğer cezaevleri ile ilgili başvurularının dilekçeleri Adalet Bakanlığı'nda bekletiliyor. Yani AKP, CHP ve MHP'li vekiller istediklere cezaevine gidip görüşmeler gerçekleştirirken, Adalet Bakanlığı, HDP'li milletvekillerin cezaevi görüşmelerini engelliyor. Adalet Bakanlığı yetkilileri, gerekçe olarak bölgedeki gelişmeler ve gerilimi gösteriyor bunlar bitmeden ziyaretlere izin verilmeyeceğini söylüyorlar. Bu engellemenin hiçbir yasal ve hukuki dayanağı yoktur. Bu yasağın bir an önce kaldırılması gerekir."

HDP'li Pervin Buldan, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana görüşemediklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Her zaman söylüyoruz; İmralı'da bulunan sayın Öcalan ile yapılacak bir görüşme bölgede yaşanan kaos ve sıkıntıların giderilmesi açısından olumlu bir etki yaratacaktır. Kürtler, yaşanan sıkıntıların bir gerekçesi olarak sayın Öcalan'a uygulanan tecrit ve kendisi ile görüştürülmemesi olarak görüyor. Abdullah Öcalan ile yapılacak bir görüşme çok önemlidir. Öcalan ile bir an önce görüşmenin gerçekleştirilmesi ve üzerindeki tecritin kaldırılması gerekiyor." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Pervin Buldan İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title