Haberler

Bulanık'ta Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Bulanık Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Bulanık Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Yangın söndürme, binada mahsur kalan hastaları kurtarma, yaralıları bir başka sağlık kuruluşuna sevk etme gibi pratiklerin kazanılması, personel ve donanımların gözden geçirilmesi amacıyla, yangın tatbikatı yapıldı.

Hastanenin acil servisinde temsil olarak çıkan yangın üzerine harekete geçen hastanenin ilk yardım ekibi, itfaiyeden yardım isteyerek ilk müdahaleyi yaptı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına aldı.

Bulanık Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Fesih Güneş, tatbikatta hastaların mağdur olmaması için tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Bu tatbikatları ve eğitimleri sürekli yaptıklarını ifade eden Güneş, "İleri ki zamanlarda bu üzücü olayların olmaması için, hastane personelimize teorik ve pratikte verdiğimiz bilgileri artırdık. Özellikle yangın çeşitleri ve müdahaleleri gibi hastanede görevli tüm personelleri eğitiyoruz. Bu amaçla bugün hastanemizde bir tatbikat yaptık. Gerçeğini yaşamayı istemiyoruz. Ancak olabilecek bir yangında eksiklik ve aksaklıkları görmek açından da tatbikat önemlidir. Tatbikatta emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Bulanık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title