Haberler

Bulanık'ta "Rehber Öğretmenlerin Yaratıcı Drama Eğitimi" Projesi

Bulanık Milli Eğitim Müdürlüğünün Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) sunduğu "Rehber Öğretmenlerin Yaratıcı Drama Eğitimi" Projesi kapsamında, 36 rehber öğretmene sertifika verildi.

Bulanık Gazi Ortaokulu Rehber Öğretmeni Fuat Aydoğdu ile Turgut Özal Ortaokulu Rehber Öğretmeni Sedat Altun tarafından hazırlanan proje kapsamında, 16-20 Şubat tarihlerinde 36 öğretmene 40 saat eğitim verildi.

Proje kapsamında eğitime katılan rehber öğretmenler, Bulanık Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Eğitim veren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arzu Bayındır, yaptığı açıklamada, drama eğitimiyle, genç ve dinamik rehber öğretmenlere, okullarda klasik eğitim metotlarının ötesinde bireyi merkeze alan, problem çözme becerilerini geliştirici, özgüveni yüksek sosyal bireyler yetiştirme noktasında yeni eğitim ve öğretim modellerini kullandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ise projenin son derece önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca projenin, ilçede DAKA'ya yazılmış ilk proje olduğunu ve bu nedenle büyük anlam taşıdığını bildiren Edip, bunun bir sonra ki projelere örnek teşkil edeceğini dile getirdi.

Proje koordinatörlerinden Fuat Aydoğdu da projenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına sunulduğunu ve DAKA tarafından finanse edildiğini vurgulayarak, bu bağlamda ajansın eğitimci gönderdiğini ifade etti.

Proje koordinatörlerinden Sedat Altun ise verilen eğitimin aynı meslek elemanlarını bir araya getirerek, bilgi belge alışverişi ve konsültasyon adına olumlu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Bulanık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title