Haberler

Bulanık'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Muş’un Bulanık ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.

Muş'un Bulanık ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.

Bulanık Kız Yatılı İlk ve Ortaöğretim Bölge Okulu'nun spor salonunda düzenlenen programa Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. İsa Yüceer, Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Bulanık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ekrem Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Bulanık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şeref Şanoğlu, İslam dinini en güzel şekilde yaşayabilmek için Hz. Peygamberin çok yönlü bilinmesine ve insanlık için bıraktıklarını yaşamakla mümkün olduğunu söyledi. Her insanın, diğer insanların duasına, onun yapacağı hayır ve iyilik temennisine ihtiyacı olduğunu belirten Şanoğlu, "İnsanlar birbirinin düşmanı değildirler. İyiliğine, sağlığına, hayrına çalışan duacısıdır. Herkes birbirini böyle bilmeli böyle kabullenmelidir. Bu anlayış toplum bireylerini birbirine saygı ve sevgiyle kenetler" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. İsa Yüceer de, İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Hz. Peygamberi tarihi bir kişilik olarak değil, getirdikleri ve mesajlarıyla öğrenmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Peygamberin yaşantısının örnek alınmasıyla insanlığın huzura kavuşacağını söyleyen Yüceer, "Barbarlığın yaşam tarzı haline geldiği cahiliye toplumunu; şefkat, insaf ve eşitlikle tanıştıran rahmet elçisi Hz. Peygamberin izlediği yöntemler, aldığı kararlar kısacası merhameti öğretirken harcadığı çabalar ve gayretler, günümüz insanı ile bir kez daha buluşturulmalıdır. Merhameti, toplumumuzun gündemine taşımak, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşmak, 'Rahmanın merhametine kavuşabilmenin ancak yeryüzündekilere merhametle davranmaktan geçtiği' bilincini oluşturmak, kısaca Hz. Peygamberin izinde fiili bir merhamet seferberliği başlatılması gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bulanık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterimi yapılırken, şiir ve ilahiler seslendirildi. Program, öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bulanık Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title