Haberler

Bulanık'ta Kosgeb Destekli Girişimcilik Kursu

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik kursu açılacağı belirtildi.

MUŞ (İHA) – Muş'un Bulanık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik kursu açılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Yakup Kaya, projenin amacının girişimci sayısını arttırarak bölgesel ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Proje kapsamında bu ay sonu itibariyle daha önce kurs için kendilerine müracaat eden ve ismi KOSGEB'e bildirilen 90 kişiye verecekleri kurs sonunda belgelerinin takdim edileceğini söyleyen Başkan Kaya, KOSGEB işbirliği ile açılan kurslar sayesinde iş kurmak isteyenlere 50 bin lira hibe, 80 bin lira ise faizsiz geri ödemeli destek verileceğini kaydetti. Kaya; "Bu kurslara gelip eğitim gören arkadaşlarımız, eğer iş kurmak istiyorlarsa bir kere bu kurs sonunda daha bilgi ve birikimli olacaklardır. Yani bir iş kurarken hesapsız, kitapsız, fizibilitesiz ve piyasa araştırması yapmadan bakmak yerine neye dikkat edeceğine dair bilgilerle donatılmaktır. Kursun tamamlanmasının ardında KOSGEB'den 50 bin lira hibe ve 80 bin lira ise faizsiz kredi alabilirler. Dolaysıyla yeni iş kurmak isteyenler hem toplumda girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasına vesile oluyorlar hem de bir bilgi, beceri elde ederek küçük bir fon kaynağına erişebiliyorlar. Amacımız birinin girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve ekonomik bir darboğaz içinde olan esnafımıza katkı sunmaktır. Bu projeyi çok önemsiyorum. Eminim ilçemize de çok büyük bir katkısı olacaktır" dedi.

Kooperatif olarak bugüne kadar hep esnafın yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyleyen Kaya, "Kurumumuza kredi başvurusunda bulunan esnaf ve sanatkarlarımızın taleplerini en kısa sürede ve hızlı bir şekilde değerlendirilip kredilerini veriyoruz. Bu işlemin hızlandırılması ise esnaf ve sanatlarımızın maddi sıkıntılarına en kısa sürede çözüm olmanın yolunu açmıştır. Başarı çitamızı ve Türkiye genelindeki sıralamamızı sağlamış olduğumuz kolaylıklar ve çalışmaların neticesi olarak her geçen gün daha da yükseltiyoruz. Kurumumuza günü geçmiş borcu bulunan esnafımıza ise ödemeleri konusunda ve kanunen uygulama zorunluluğu bulunan temerrüt faizi hakkında bilgi verip, hak mağduriyetleri yaşamamaları için her türlü ödeme kolaylığını da sunuyoruz. Bütün esnaf ve sanatkarlarımızın kişi ayrımı gözetmeksizin kredi kullanımı ve günü geçmiş borçlarının ödeme kolaylığı hakkında daha geniş bilgilendirme için tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kurumumuza bekliyoruz. Biz kredi verme konusunda bugüne kadar hep esnafımıza yardımcı olduk ve zorluk çıkartmadan kredi için bize başvuran neredeyse tüm esnafımıza kredi imkanı sağladık. Kooperatifimiz esnaf ve sanatkarlarımızın da desteğiyle bugüne kadar istikrarlı bir şekilde hep büyüdü ve büyüdükçe kredi sağlama oranı da daha da arttı. İşte bu büyümenin devamı için bugün geçmişte olduğu tüm esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatiflerine sahip çıkmalarını bekliyorum ve kooperatife olan borçlarının zamanında ödeyecekleri temennisiyle tüm esnaflar ve sanatkarlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Kaya Bulanık Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title