Haberler

Bulanık'ta Görkemli İftar Yemeği

Güncelleme:

Muş'un Bulanık ilçesinde düzenlenen iftara yemeğine protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

MUŞ (İHA) – Muş'un Bulanık ilçesinde düzenlenen iftara yemeğine protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Hükümet konağı bahçesinde verilen iftar yemeği Kürtçe ilahi ve Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar sonrası bir konuşma yapan Vali Büyükersoy, "Ramazan ayında vatandaşlarımızla birlikte olmak istedik. Biraz önce bizim imam arkadaşımız hem Türkçe hem Kürtçe ilahiler okudu. Bu çok güzel bir adımdır, olması gerekende budur. Yedi sekiz aylık huzur hepimizin huzuru olmuştur. Demokratik çözüm, barış meyvesidir. Bizim vatandaşımız bize güveniyor, bizde vatandaşımıza güveniyoruz. 11 yıllık süreçte hukumet çok güzel çalışmalara imza attı. 2000'li yıllarında bu bölgelerde olağanüstü hal vardı. Şimdi bölgelerimizde huzur var" dedi.

O farklı tonları, güzellikleri bir araya getiren, toplumun değişik kesimlerinin aynı duyguyu yaşayan bir millet olarak, her zaman bunun mutluluğunun devam edeceğini ifade eden Vali Büyükersoy, "Bizler Çanakkale'de yatan ve orada şehit veren bir ülkenin insanlarıyız. Hiç birimiz yaradana dilekçe vermedik Dünya'ya gelirken, Kürt geleyim, Türk geleyim, alevi, suni, Gürcü, Çerkez geleyim. Böyle bir şansımız yok idi. Onun için bizim dünyaya gelirken, etnik kökenimizden, mezhebimizden dolayı sorgulamamızda muhakeme ve mülahaza edilmemizde mümkün değildir. Bu farklılıklar bizi ayrıştıran değil, bizi zenginleştiren farlılıklardır. Biz bu farklılıklarla birlikte bir olacağız. Hep beraber olacağız hep birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Gezi Parkı olaylarına değinen Vali Büyükersoy, "Ülkemizde yaşanan Gezi Parkı olaylarında yabancı haber kanalları 21 gün 24 saat süre ile yayınlar yaptılar. Aynı haber kanalları Mısır'da demokratik seçimle başa gelen yönetimi askeri darbe ile gönderenlerin yapmış olduğu zulmü, sadece 15 saniyelik haberlerle geçiştirdiler. Bizim demokrasimize Batının ve Amerika'nın sahip çıkmasını bekleyemeyiz. Demokrasimize millet sahip çıkacaktır. Bu yemekte paylaşma fırsatını bizlere sunan siz çok değerli Bulanıklı hemşerilerim ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik eder, Milletçe huzur ve barış içinde nice bayramlar geçirmemizi Cenab-ı Haktan diliyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

İlçe Kaymakamına Vali Vedat Büyükersoy tarafında başarı ve takdir plaketi verildi. İftar yemeğinin ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Muş Valisi Vedat Büyükersoy, yeni yapılan cami inşaatını dolaştıktan sonra cami çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrı.

İftar yemeğine Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş milletvekilleri Muzaffer Çakar, Faruk Işık, Malazgirt Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, İlçe Garnizon Komutanı Eyüp Karakaya, İl Basın Müdür Bülent Solmaz, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Duymuş, imamlar, köy ve mahalle muhtarları, il ve ilçe kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title