Haberler

Bulanık'ta 3 Okula Molotofkokteyli Atılması

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bulanık ilçesinde dün akşam saatlerinde yüzleri maskeli bir grup terör örgütü yandaşı tarafından molotofkokteyli atılarak yakılan 3 okulda incelemelerde bulundu Büyükersoy: "Yavrularımızın istikbalini yakan o kişileri telin ediyoruz, lanetliyoruz" "Eylemi yapan çocukları,

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bulanık ilçesinde dün akşam saatlerinde yüzleri maskeli bir grup terör örgütü yandaşı tarafından molotofkokteyli atılarak yakılan 3 okulda incelemelerde bulundu.

Bulanık ilçesine gelerek göstericiler tarafından yakılan okulları gezen Büyükersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir okulun fazla hasar gördüğünü belirterek, diğer iki okulun ise birkaç gün içinde eğitim öğretime kazandırılacağını söyledi.

Bu tür eylemlerin demokratik olmadığını vurgulayan Büyükersoy, bu eylemleri yapanların demokratik çözüm, milli birlik ve kardeşliği arzu etmeyenleri sevindirdiğini ifade etti.

Büyükersoy, okullara devam eden çocukların istikbalini hedef alan eylemlerin kabul edilemez olduğuna dikkati çekerek, "Onun için, yapanlar hakkındaki bütün takibi, gerekli soruşturmayı yapacağız. Eylemi yapan çocukları, eğer yaşları küçükse ailelerinden almayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilgili kurumlarına göndermeyi dahi düşünmekteyiz. Bu konuyu da değerlendirmekteyiz" dedi.

-"Bunlar demokratik değil, çağ dışı eylemlerdir"

Büyükersoy, suçluların mutlaka cezasını göreceğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde demokratik kanallar tamamen açıktır. Hiç kimse ifade özgürlüğünün engellendiğini söyleyemez. Demokratik kanalların açık olduğu, ifade özgürlüğünün kullanıldığı bir yerde okulların yakılması, çocukların istikbalinin yakılmasıdır. Öncelikle insani olmayan bir tavır ve davranıştır. Bunu hiçbir demokratik ve çağdaş ülkede demokratik eylem olarak değerlendirmek mümkün değildir. Bunlar demokratik değil, çağ dışı eylemlerdir. Biraz önce karşılaştığım çocuklara 'okullarınızı seviyor musunuz?' diye sordum. Sevdiklerini söylediler. 'Okullarınızı yakanları seviyor musunuz?' dediğimde sevmediklerini ifade ettiler. Okulu yakanı hiç kimse sevmez. Zaten sevmediklerini bildiklerinden dolayı okul yakanlar da yüzlerini kapatarak bu eylemleri yapmaktadırlar. Eğer iyi bir şey yapıyor olsalardı yüzlerini, gözlerini kapatarak, insanlardan gizlenerek, saklanarak bir eylem yapmazlardı. Demek ki iyi bir şey yamadıklarını kendileri de biliyorlar.

Kötü şeyler yapan çocuklarımızın geleceğine zarar veren ve vermiş olduğu bu zararı da demokratik eylem diyerek insanlara anlatanların samimi olmadığı ortada. Eğer samimi olsalar bu işleri gizlenerek, saklanarak yapmazlar. Biz onları adalete eninde sonunda teslim edeceğiz. Yavrularımızın istikbalini yakan o kişileri telin ediyoruz, lanetliyoruz."

Büyükersoy, her şeyin güvenlik tedbirleriyle çözülmesinin mümkün olmadığını belirterek, anne ve babaların çocuklarını terbiye etmesi ve onlara doğru yolu göstermesi gerektiğini dile getirdi.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır" diyen Büyükersoy, anne babaların da çocukların geleceğine yönelik verilen zarara üzülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Bulanık Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title