Haberler

Bulanık Belediyesi, Aydınlatma Çalışması Devam Ediyor

Muş'un Bulanık Belediyesi tarafından cadde ve sokakların aydınlatılmasına yönelik yapılan görüşmeler neticesinde, kaldırımlar da TEDAŞ ekiplerince başlatılan yer altı döşeme çalışması devam ediyor. Bulanık Belediyesi tarafından uzun zamandır kaldırımların yenilenmesine yönelik öncesinde yapılacak olan aydınlatma çalışmalarına ilişkin TEDAŞ Van Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda aydınlatma çalışması yapılıyor. Gerçekleştirilen ihale neticesinde TEDAŞ tarafından kaldırımlarda 3 bin 500 metre uzunlukta yapılacak aydınlatma çalışması yüklenici firma ekipleri tarafından başlatıldı. Çarşı merkezinde bulunan Roboski ve Seyit Rıza caddelerinde yoğunluk kazanan çalışmalardan sonra, kaldırımlar belediye tarafından düzenlenmeye alınarak baştan sona yenilecek. Kısa zaman içerisinde başlatılacak olan yenileme çalışmasında bölgenin coğrafi koşulları göz önünde bulundurarak, sağlıklı ve uzun ömürlü olması için kaldırımlar bzalt taşı ile kaplanacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bulanık Belediyesi Eş Başkanı Figen Yaşar, İlçe merkezinde aydınlatma direklerinin olmamasının büyük bir sorun olduğunu ve bu konuda da en çok kadınların mağduriyet yaşadığını ifade ederek, aydınlatma çalışmasının önemine değindi. Yaşar, "Bulanık'ta ciddi bir aydınlatma sorunu yaşanmaktaydı. Güneşin batması ile birlikte sokaklarımıza çöken zifiri karanlık nedeniyle halkımız büyük sorunlarla yüz yüze kalıyordu. İlçe merkezinde var olan bu sorunun ortadan kaldırılması caddelerimizin aydınlatılarak huzurlu bir ortamın yaratılması için TEDAŞ Van Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 3 bin 500 metre uzunluğunda kablo döşeme çalışması başlatıldı. TEDAŞ'a bağlı ekipler tarafından günlerdir aydınlatma ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Kaldırımların yeniden tahrip edilmemesi için aydınlatma çalışması gerekiyordu. ve bu konuda duyarlılık göstererek çalışmaları başlatan TEDAŞ yetkililerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ağır kış şartları nedeniyle çabuk tahrip olan ve kullanılamaz halde bulunan kaldırımların her yıl tamir edilmesi yerine sağlıklı ve uzun ömürlü bir biçimde bazalt taşları ile döşeyeceklerini dile getiren Yaşar, "Yer altı çalışmasından sonra kaldırımlar belediyemiz tarafından yeniden düzenlenerek sağlıklı bir şekilde yapılacak. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kaldırımların yeniden yapılmasını gündemimize almıştık. Ancak bulunmayan aydınlatma direklerinin ilk önce takılması gerektiğini düşündük. Kaldırımların yeniden tahrip edilmemesi için konu ile ilgili TEDAŞ yetkileriyle yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Aydınlatma çalışmaları akabinde de bozuk olan kaldırımlar döşenecek olan Bazalt taşlarıyla yenilenecek" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Figen Yaşar Bulanık Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title