Haberler

Bükreş Turizm Fuarı'nda Alanya Tanıtıldı

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen TTR Bükreş Turizm Fuarı’nda Alanya tanıtımı yapıldı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen TTR Bükreş Turizm Fuarı'nda Alanya tanıtımı yapıldı.

Alanya'yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilisi Cengiz Topçu temsil etti. Romanya'nın Türkiye için gelecekte önemli bir pazar olduğunu belirten Topçu, " Romanya'dan ülkemize giriş yapan kişi sayılarına baktığımızda 2014 yılında 84 bin 150 iken 2015'de bu rakamın 97 bin 994'e çıkması ve 2016 yılında da yaşanan sıkıntılara rağmen yüzde 8 kayıpla 90 bin 489 kişi bölgemizi ziyaret etmiş. Romanya'nın sadık ve gelecek için umut vadeden bir pazar olduğu düşünüyoruz" dedi.

"Beklenti ve ilgi artıyor"

Topçu, "Bükreş pazarının ana aktörleri Christian Tour, Fibula, Rezeda, Mr. Peter ve Paralel 45 gibi tur operatör temsilcileri ülkemiz için beklentinin ve ilginin 2016 yılına göre artan bir şekilde devam ettiğini beyan ettiler. Bu pazarda Alanya olarak en büyük eksiğimizin Gazipaşa Alanya Havalimanı'na direkt uçuşların olmaması olarak görünüyor. Karayolunu daha cazip görülmesi ve yıllar içerisinde oluşan alışkanlıkla orta gelirli misafirlerin genel tercihinin ağırlıklı Kuşadası olduğu bilgisini aldık. Bu nedenle bu bölgeye gelen misafirlerin tercihleri genelde üst segment oteller oluyor. Bu sene diğer pazarlarda yaşanan daralmanın da etkisiyle bölgemizden oldukça fazla sayıda konaklama tesisi vardı. Sıcak satışın diğer fuarlara göre oldukça fazla olduğu Bükreş fuarındaki ilgiye bakılırsa hedef olarak konuşulan 100 bin misafir sayısına ulaşılabilir."

"Romen güzeller Alanya'ya gelecek"

Bulgaristan pop starlarının daha önce Alanya'da klip çektiğini hatırlatan Cengiz Topçu, "Romanya pop starları ile yapılması için bir menajer ile temas kurduk. Bu projenin bir sonraki aşaması da Romanya Güzellik Yarışması finalistlerinin Alanya'da kampa alınması olacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Romanya Bükreş Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title