Haberler

Bugün Görüşülmesi Gereken Davanın 6 Gün Önce de Yapıldığı Ortaya Çıktı

Halkalı'da 30 Ocak 2016 tarihinde kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Nurcan Arslan'ı 11 kurşun sıkarak öldüren evli ve 3 çocuklu Abdullah Melih Barış'ın yargılamasının, belirlenen duruşma gününden 6 gün önce yapıldığı ortaya çıktı.

Halkalı'da 30 Ocak 2016 tarihinde kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Nurcan Arslan'ı 11 kurşun sıkarak öldüren evli ve 3 çocuklu Abdullah Melih Barış'ın yargılamasının, belirlenen duruşma gününden 6 gün önce yapıldığı ortaya çıktı. Bugün görülmesi gereken duruşmayı 6 gün önce yapan, aynı duruşmayı bugün de yapmak durumunda kalan mahkeme, duruşmanın 6 gün erken görülmesine neden olduğu gerekçesiyle kalem memuru hakkında "Görevi ihmalden" suç duyurusunda bulunmasına karar verdi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Abdullah Melih Barış, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehtap Yılmaz, maktül Nurcan Arslan'ın ailesi ve avukatlarından önce bir yanlışlığı tutanağa geçirdi. Başkan Yılmaz, bugün görülmesi gereken duruşmanın 10 Haziran 2016 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, "10 Haziran 2016 tarihinde yapılan duruşmada, duruşma günü 04 Ekim 2016 tarihine bırakılmış ise de, mahkememizce açılan kamu davasının yapılan tensibinde duruşma gününün 16 Haziran 2016 tarihine bırakıldığı, kalem personelince UYAP sistemi üzerinden sehven duruşma gününün 10 Haziran 2016 tarihine kaydının yapıldığı, 10 Haziran 2016 tarihine göre Tekirdağ 2 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğünden tutuklu olan sanığın mahkememizde hazır edildiği, bu nedenle yargılamanın uzamaması açısından 10 Haziran 2016 tarihinde celse açılarak sanığın savunmasının alınmış olduğu ancak tensip kararında duruşma gününün 16 Haziran 2016 tarihi olması nedeniyle tensip kararına göre belirlenen gün ve saatte duruşma açıldı" cümlelerini tutanağa geçirdi.

MEMUR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Mahkeme, duruşma gününü tensip tutanağına farklı, UYAP kaydına farklı geçen memur hakkında "Görevi ihmal" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme, Nurcan Arslan'ın yakınları Salih Arslan, Neşegül Arslan, Ferhat Arslan, Gülcan Arslan ve Murat Arslan'ın müşteki sıfatı ile duruşmalara katılma talebini kabul ederek duruşmaya devam etti.

Müştekilerin avukatları, UYAP kaydına yapılan yanlış kayıt nedeni ile 6 gün önce yapılan duruşmayı kabul etmediklerini belirterek, "Sanığın, bizim olmadığımız duruşmada ayrı bir günde çağrılarak savunması alınmış, soru sorma hakkımız kısıtlanmıştır" dediler. Müştekilerin avukatları ayrıca sanığın bizzat duruşmaya getirilerek sorgusunun tekrar yapılması talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına ve sanığın bundan sonraki duruşmalara tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile karar veren mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

DURUŞMADAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI

Duruşmadan sonra Nurcan Arslan'ın ailesi, arkadaşları ve avukatları bir basın açıklaması yaptılar. Avukatlar adına kısa bir açıklama yapan Nurcan Arslan'ın ailesinin Avukatı Sezin Uçar, "Şimdiye kadar erkeklere haksız tahrik indirimi yapanlar, kravat taktı diye, takım elbise giydi diye haksız tahrik indirimi uygulayıp daha az ceza vererek adeta kadın katillerini ödüllendirenler, şimdi de kadın katillerini mahkemeye getirmekten imtina ediyorlar" diye konuştu.

Dava dosyasının kendilerinden kaçırılmak istendiğini öne süren Avukat Uçar, "Belirlenen duruşma tarihinden daha erken bir tarihte yargılama yapılarak bizim tanıkla, katille yüz yüze gelme hakkımız elimizden alınmış oldu" dedi.

Sezin Uçar açıklamasını şöyle bitirdi:

"Bugün de erkek sanık can güvenliği gerekçesiyle mahkemeye getirilmemeyi talep etti ve maalesef erkek yargı bu talebini kabul etti. Bu ülkede asla erkeklerin can güvenliği sorunu olmadı. Can güvenliği sorunu olanlar kadınlar oldu."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülcan Arslan Sezin Uçar Bakırköy Halkalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title