Haberler

Buğdayda Kök Çürüklüğü ve Küllel

Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri buğday ekili alanlarda, kök çürüklüğü, külleme ve pas hastalığının görüldüğünü bildirdi.

Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri buğday ekili alanlarda, kök çürüklüğü, külleme ve pas hastalığının görüldüğünü bildirdi.

İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, ilçede yapılan tarla kontrolleri sonucunda buğday ekili alanların çoğunda kök çürüklüğü, külleme ve pas hastalığının başladığını tespit ettiklerini söyledi.

Hava koşullarının aşırı yağışlı ve normalin üzerinde sıcak seyretmesinin bu tür hastalıkları hızlandırdığını ifade eden Alan, "Verim kayıplarının yaşanmaması için üreticiler bir an önce ilaçlama. Üreticiler kullanılacak tarımsal ilaçlar için Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etsinler. Bu yıl Manyas ve Gönen ilçelerinde yaklaşık bin dekar alanda buğday ekimi yapıldı. Onun için biran önce hastalıkla mücadele başlamalı." diye konuştu.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ise buğdayların lodosa bağlı olarak normal zamanından bir ay önce boy verdiğini söyledi.

Buna bağlı olarak hastalığın ortaya çıktığını vurgulayan Danç, "Buğdaydaki bu hızlı gelişme, yağışlar kök çürüklüğü ve pas, külleme hastalığına yol açtı. Önlem alınmadığı taktirde buğdayda verim oranı üçte bir oranında azalır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Manyas Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title