Haberler

Buğday Üreticilerine Taahhütlü Alım Uygulaması

TMO Kırklareli Şube Müdürü Çakır: "Toprak Mahsulleri Ofisi olarak üreticilerimizin geçici depolama ihtiyacının karşılanması maksadıyla genel müdürlüğümüzün aldığı karar ile taahhütnameli alım uygulamasına başlıyoruz"

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şube Müdürü İhsan Çakır, "Toprak Mahsulleri Ofisi olarak üreticilerimizin geçici depolama ihtiyacının karşılanması maksadıyla genel müdürlüğümüzün aldığı karar ile taahhütnameli alım uygulamasına başlıyoruz" dedi.

Çakır, makamında düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ile İstanbul'un Avrupa yakası ve Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaklaşık 2 milyon 100 bin ton buğday üretimi yapılmasmı ön gördüklerini belirtti.

Üreticilerin depolama sıkıntısını geçici olarak çözmek amacıyla TMO Genel Müdürlüğü'nce taahhütnameli alım uygulamasının başlayacağını bildiren Çakır, uygulamanın sadece Trakya Bölgesi'nde geçerli olacağını ifade etti.

Uygulamam, 31 Aralık çarşamba gününe kadar sürdürüleceğini anlatan, Çakır, şöyle devam etti:

"Bölgemizde üretimin geçmiş yıllara göre yüksek olması sebebiyle üreticilerimiz Anadolu'dan alıcının gelmesini bekliyor. TMO olarak üreticilerimizin geçici depolama ihtiyacının karşılanması maksadıyla genel müdürlüğümüzün aldığı karar ile taahhütnameli alım uygulamasına başlıyoruz. Ürününü  taahhütname karşılığı TMO depolarına bırakan üreticilerimizden 0,067 lira ton gün ve KDV depo kira ücreti alacağız. Buda 1 ton ürünün 1 aylık depo kirası bedeli 2,32 lira olacak. 100 ton ürün veren bir üretici 237 lira depo ücreti ödemek durumunda kalacak" diye konuştu.

Çakır, uygulama ile alınacak ürünlerin açık depolama yapılacağını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Toprak Mahsulleri Ofisi Kırklareli Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title