Haberler

Buğday Hasadı Kontrolleri Yapılıyor

Güncelleme:

Düzce Merkez, Cumayeri, Çilimli, Gümüşova ve Gölyaka ilçesinde biçerdöverle buğday hasadının başlamasıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasatta meydana gelebilecek kayıpların önlenebilmesi için biçerdöver kontrolleri başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada Düzce'de biçerdöverle buğday hasadının başlamasıyla, 2 teknik elemandan oluşan ekiple biçerdöver kontrollerine başladıklarını, ürün kayıplarının önüne geçmek için üreticilere de görev düştüğünü belirtti.

Kabaoğlu, üreticilerin tarlasını biçtirmeye başlamadan önce biçerdöver sahipleri ile örneği muhtarlıklara gönderilmiş olan sözleşme imzalamaları, biçim esnasında ürünün başında olmaları ve tane kayıplarını sık sık kontrol etmeleri, operatörü uyarmaları, uymayan operatörleri en yakın İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri istedi.

Kabaoğlu, biçerdöver sahibi ve operatörlerini ile ilgili olarak biçerdöverlerinin bakım ve ayarlarını zamanında yaptırmaları operatörü belgesi olması gerektiğini belirterek "Yangın söndürme malzemelerini bulunmalı. Her ürün ve tarla için biçerdöver ayarlarını gözden geçirmeli. Hasat olgunluğuna gelmeyen ürünü hasat etmemeleri, çiğ düştükten sonra ve çiğ kalkmadan hasat yapmamaları, uygun hızda biçim yapmaları ve tane kaybı hususunda ürün sahiplerinin uyarılarını dikkate almaları gerekmektedir" dedi.

Operatörlerin yanlarında kimlikleri ve tescil belgelerinin bulunması gerektiğini söyleyen Kabaoğlu, "Valiliklerce yetkilendirilen kontrolörlere gerekli kolaylıkları göstermeleri zorunludur. Valilik tebliğinde belirtilen hususlara uymayarak, ürün kaybına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harun Kabaoğlu Cumayeri Çilimli Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title