Haberler

Büfeler Mahkeme Kararıyla Alanya Belediyesi'ne Geri Verildi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, doğu ve batıdaki 41 büfenin mahkeme kararıyla Alanya Belediyesi’ne geçtiğini açıkladı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, doğu ve batıdaki 41 büfenin mahkeme kararıyla Alanya Belediyesi'ne geçtiğini açıkladı. Büfelere çeki düzen vereceklerini kaydeden Başkan Yücel, "Artık disko bar gibi akşamları açık olmayacaklar." dedi. Encümen toplantısında, mahallelerde ve merkezde bulunan ATM ihalelerinin gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Yücel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BÜFELER ALANYA BELEDİYESİ'NİN

Antalya Valiliğinin devir ve tasfiye paylaşım komisyonunun geçen yıl sahildeki büfelerle ilgili bir kararı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "24 Mart 2014' deki tasfiye kararında belde belediyelerdeki büfelerin 2021'e kadar Alanya Belediyesi'nde kalacağı belirtilmişti. Fakat Valilik, yedinci ayda tekrar tasfiye kurulu toplayarak beldelerden gelen büfelerin devam eden sözleşmelerini Büyükşehir'e tasfiye ve devir etmişti. Biz de hukuksuz olduğunu, alınan karar üzerine bir kez daha karar alınmaması gerektiğini, bu paylaşım yapılırken belediyeden yetkili bulunmadığından ve bilgimizin olmadığından dolayı 3. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştık ve davanın sonucunda tekrar beldelerden geçen tüm büfeler Alanya Belediyesi'nin tasarrufu altında kaldı. Şuanda bu büfelerin hem kira gelirleri hem de iş yeri açma ruhsatları takibi mahkeme kararınca Alanya Belediyesi'nde olacaktır." dedi.

BÜFELERE ÇEKİ DÜZEN VERİLECEK

Yetki karmaşasından dolayı bir yıldır büfelerle ilgili düzenlemelerde hatalar olduğunu söyleyen Başkan Yücel, "Belde belediyelerin 2011 yılında sahil büfelerini işletenlerle 10 yıllık yaptığı sözleşmeler var. Sözleşme şartları geçerli olacak. Büfenin amacı 6 metre kare yer, 80-100 metre kullanım yerleridir. Bununda zaten gece restoran veya bar gibi çalışması mümkün değildir. Normalde büfe günbatımında kapanmak zorundadır. Eğer tasarruf Alanya Belediyesi'nde olursa; hukuk kurallarına göre hareket edeceğiz. ve kesinlikle bu gelecek yılda hem kaçak olanların yıkacağız ve encümen kararıyla düzenlemeler belirleyeceğiz. Kurallara uymayanlar da kapatılacak." dedi.

İSKELE İÇİN DAVA SONUÇLARI VE RAPORLARI BEKLİYORUZ

İskele'de kooperatif tarafından yapılan lokallerle ilgili sorulara da cevap veren Başkan Yücel, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kurul kararı geçen hafta onaylandı. Arkeolojik sit alanının olduğu yerde, hiç kimse o bölgede çivi bile çakamaz. Bununla ilgili birkaç tane davamız sürüyor. Oradaki mevcut kooperatifin ve vatandaşların açtığı davaları Allah'a çok şükür hepsini kazandık. Kültür Varlıklarından gelecek notlarla ve KUDEP'le birlikte alınan kararları ilgili bakanlıklara; ulaştırma, tarım ve hazineye soracağız ve oradan gelen kararlar doğrultusunda bunların resmiyetini tam netlik kazandırdıktan sonra gerekli uygulamayı yapacağız. Karar ve rapor sonuçları yıkılmalı diyorsa; yıkacağız. Kooperatif bazı şeyleri, halkı yanlış yönlendiriyor. Balıkçı Barınağı'nda yapılan lokallerde kesinlikle satış yapılamaz. Sadece kendi üyelerine hizmet verebilir." dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title