Haberler

Buenos Aires'te PKK Flamaları ile 'Türkiye' Protestosu....

Canan KAYA, BUENOS AİRES ( DHA) - Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Cabildo Caddesi Olleros metro istasyonu çıkışında bir araya gelen ve bazılarının ellerinde terör örgütü PKK ve Öcalan flamaları bulunan 400 kişi Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarını, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etti.

Canan KAYA, BUENOS AİRES ( DHA) - Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Cabildo Caddesi Olleros metro istasyonu çıkışında bir araya gelen ve bazılarının ellerinde terör örgütü PKK ve Öcalan flamaları bulunan 400 kişi Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarını, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etti.

Latin Amerika Kürdistan Dayanışma Komitesi, Plaza de Mayo Anneleri Kurucu Çizgi, Arjantin İşçi Sendikaları Konfederasyonu Buenos Aires Şubesi, Partido Obrero (İşçi Partisi), Sosyalist İşçi Hareketi MST,Guevaracı Gençlik Örgütü, Ermeni Kültürel Birliği UCA ve çeşitli siyasal parti ve kadın örgütlerinin çağrısıyla düzenlenen gösteride eylemciler 1 de Septiembre Caddesi'ndeki Türkiye Büyükelçiliği'ne yürüdü.

Kürdistanla Dayanışma Komistesi yazılı pankartın ardında yürüyen grup, yürüyüşleri boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Eylemcilerin Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının da fotoğraflarının bulunduğu pankart taşıdığı görüldü.

Yürüyüşün sonunda eylemciler, Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanıp polisin bina önüne kurduğu demir barikatların üzerine çeşitli pankartlar astılar. Eylem katılımcısı DKÖ ve siyasi parti temsilcileri, Türkiye'nin IŞİDle mücadele bahanesiyle Suriye'deki PKK kamplarının yanısıra sivil yerleşimleri de bombalayarak savaş suçu işlediğini ileri sürdü.

Özellikle Suruç saldırısından sonra Kürtlere yönelik gözaltı ve tutuklamaların arttığı ileri sürülen konuşmalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalıştığı iddia edildi.

ARJANTİN, TÜRKİYE İLE BÜTÜN ANLAŞMALARINI ASKIYA ALMALI

Frente de İzquierda (Sol Cephe) Buenos Aires Milletvekili Laura Marrone ise yaptığı konuşmada Arjantin devletinin bir an önce Türkiye ile olan bütün anlaşmalarını askıya almasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Buenos Aires Arjantin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title