Haberler

Budapeşte Büyükelçisi Fakılı Türkiye'nin Sığınmacı Politikasını Anlattı

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Türkiye'nin tarihte olduğu gibi şimdi de kendisine sığınanlara kucak açtığını söyledi.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Türkiye'nin tarihte olduğu gibi şimdi de kendisine sığınanlara kucak açtığını söyledi.

Fakılı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Macaristan'ın prestijli üniversitelerinden Corvinus Üniversitesinde düzenlenen seminerde, Türkiye'nin göç politikasını ve bu bağlamda Avrupa Birliği ile sürdürülen işbirliğini anlattı.

Türklerin tarih boyunca her zaman kendisine sığınanlara kucak açtığını kaydeden Fakılı, " Türkiye, tarihi boyunca kendisine sığınanlara kapısını açık tuttu. Macarlar, Polonyalılar, Kırım Tatarları, Suriyeliler, Hristiyanlar, Yahudiler bunlara örnektir. Türkiye şimdi de Suriyelilere yönelik olarak 'açık kapı' politikası izliyor" diye konuştu.

Savaş nedeniyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan 60 milyon sığınmacıdan 12 milyonunun Suriyeli olduğunu ve bunların yaklaşık 4 milyonunun komşu ülkelere sığındığını belirten Fakılı, "Türkiye dünyada en fazla sığınmacı kabul eden ülke konumunda. Türkiye'de halihazırda 2.7 milyon Suriyeli ve 300 bin Iraklı sığınmacı yaşıyor. Türkiye göç krizi bağlamında kilit rol oynuyor. Türkiye sığınmacılar için kendi bütçesinden 10 milyar dolardan fazla harcama yaptı. Uluslararası toplumdan ise Suriyeliler için Türkiye'ye toplamdan sadece 450 milyon dolar yardım ulaştı." dedi.

Türkiye'nin sığınmacı krizine insancıl olarak yaklaştığını ve bu konuda elinden gelen tüm çabayı sarf ettiğini belirten Fakılı, "Türkiye 270 binden fazla sığınmacıyı kamplarda misafir ediyor. Onlara gıda, eğitim, sağlık ve bir çok alanda hizmet sağlıyor. Kamp dışında yaşamlarını idame ettiren sığınmacılar da sağlık hizmeti ve başta olmak üzere bir çok hizmetten faydalanabiliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki anlaşmanın sığınmacı krizinin çözümünde oldukça önemli olduğunu kaydeden Fakılı, "Varılan anlaşma ile Ege denizi üzerindeki yasa dışı geçişler önemli ölçüde azaldı. Bu anlaşma krizin insani çözümü için hayati bir adım."

Programı organize eden UETD) Macaristan Temsilcisi Mehmet İnceoğlu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son dönemin en büyük güncel sorunu olan sığınmacılar konusunda Budapeşte'nin en prestijli eğitim kurumlarından Corvinus Üniversitesinden Sayın Büyükelçimizin katılımı ile konuşma fırsatı bulduk. Türkiye'nin bu konudaki duruşu ve attığı adımları tanıtma fırsatını bulduk." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Macaristan Türkiye Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title